Friday, November 7, 2008

Hallway Accents

Antre Vurguları

{}
I came across this lovely hallway and decided to look into some options. My favorite is the one above, complete with the pooch. I love the rattan storage with the crafty tags and the mid-length curtain but my favorite feature here is the little shower! It is hardly noticeable, and it has a bench in it so you can sit down and wash your muddy or sandy feet (or muddy paws!)
{}
İnternet'te bu sevimli antreye rastladım ve antre konusuna eğilmeye karar verdim. Benim en beğendiğim yukarıdaki, köpişiyle birlikte. El yapımı etiketleriyle birlikte hasır depolamaları ve yarı-yüksekliğe asılmış perdeyi çok sevmekle birlikte buranın asıl vurucu özelliği minik duşu! Göze çarpmıyor ve içindeki ufak bankıyla oturup da çamurlu veya kumlu ayakları (ya da patileri!) yıkamak için ideal .
{}
{}
I love the window-shaped mirror here and of course the wooden drawers have such beautiful texture and finish. I just realized I desperately want a mirror shaped like that because here in Istanbul our apartments always have a generic rectangular window; if I place a couple of these mirrors strategically I could capture that dreamy atmosphere I see in magazines that always makes me swoon. As for the shoe rack, I'm into anything that is made from black-coated metal but I have doubts about keeping my shoes upside down (ie I wouldn't want to see gross street dirt).
{}
Buradaki pencere biçimli aynayı çok sevdim, ahşap çekmecelerin de eski dokusu ve rengi çok güzel. Şu an farkettim ki bu biçimde bir ayna istiyorum, biliyorsunuz bizim Türkiye'deki apartman dairelerinin pencereleri karaktersiz dikdörtgen biçimlidir, eğer bu aynalarda iki tanesini stratejik noktalara(ışığı yansıtacak şekilde) yerleştirirsem o dergilerde gördüğümüz Paris apartman dairelerinin büyüsünü yakalayabilirim belki... Ayakkabılığa gelirsek; siyah metale bu aralar takmış olsam da ayakkabılarımı başaşağı saklama yanlısı olduğumu söyleyemeyeceğim; altlarına yapışan iğrenç şeyleri görmek istemem doğrusu.
{}
{}
This is a beautiful bench and its raw qualities would look good anywhere. The red scarf is crucial here to spice up the otherwise dull color scheme. Seeing dogs in entrances makes me realize how much I miss being welcomed home by an insanely wagging tail. I miss living with a dog so much but I don't see it happening since I work full time/live alone/plan to move abroad.
{}
Bu ham ahşap bank nereye konsa güzel durur. Buradaki kırmızı atkı aksi takdirde ruhsuz duracak renk skalasını canlandırmak açısından pek mühim... Girişlerde köpekleri görmek bana eve girerken çıldınca sallanan bir kuyruk ile selamlanmayı ne kadar özlediğimi anımsattı. Bir köpecikle yaşamayı çok özledim ama çalışırken/yalnız yaşarken/taşınmayı planlarken imkansız gözüküyor.
{}
{}
I really like patterned stone flooring for entrances. It gives so much character, hides dust and dirt perfectly and creates a great transition area; you don't straightly walk into your home and your hardwood. We have a natural stone entrance (although the pattern is like these) and I love it every time I walk in.
{}
Girişlere desenli taş döşenmesine bayılıyorum. Eve anında karakter katıyor, ayakkabıların altından dökülen tozları hiç göstermiyor, ve harika bir geçiş alanı sağlıyor; dışarıdan evinize ve parkelerinize yürüyüvermiyorsunuz. Bizim de desenli doğal taştan bir girişimiz var (buradakiler gibi) ve her eve girdiğimde görmek beni mutlu ediyor.
{}
{}
This is a very cute and somewhat gigantic hallway, while it looks adorable I think all that space could be put to a better use, now it's like a large waiting room.
{}
Burası da çok sevimli, hafiften devasa bir hol. Renkleri ve havasıyla çok tatlı dursa da bence bu kadar büyük bir alana daha iyi işlev kazandırılabilirdi, oysa şimdi adeta kocaman bir bekleme odası gibi.
{}
{}
Driftwood and Union Jack! Who would have thought? Perfect for a city apartment.
{}
Denizde sürüklenip gelmiş gibi görünen ahşap bank ve "Union Jack" tarzı diye tabir edilen İngiliz bayrağı desenli yastık; kim düşünebilirdi ki? Şehirin göbeğinde bir apartman dairesi için mükemmel.
{}
{}
I love this mirror/coat hanger integration. Although I would hang a cute, hooked umbrella, pretty hats and a floral patterned canvas bag instead. Not because I actually use any of those but my coats and scarves are mostly dark colored and wouldn't make this mirror any justice.
{}
Bu ayna/palto askısı birleşimini sevdim. Gerçi ben olsam buna baston-saplı feminen bir şemsiye, süslü şapkalar ve çiçek desenli kumaş torba asmak isterdim. Böyle objelere sahip değilim tabii ama çoğu koyu renkli olan palto ve atkılarımın bu antreyi güzelleştireceğini sanmıyorum.
{}
{}
I absolutely adore this and desperately need this in my room for those not-too-dirty-to-wash-but-too-dirty-to-put-in-closet bulk of clothes. When I say "bulk", I actually mean hoardes of clothes; my room is so not fit for a decor-blogger. My father threathened to post a picture of my room online when I was in college, I was sitting in piles of sawdust and styrofoam and carving tools when he busted with a camera (funny enough some girl's father actually posted a picture of his daughter's room shortly after, and if I remember correctly it was a huge hit).
{}
Bu son derece uygulanabilir fikri çok sevdim ve en kısa zamanda odam için bir taneye ihtiyacım var, bilirsiniz işte, o yıkanacak-kadar-kirli-olmayıp-dolaba-konmayacak-kadar-giyilmiş giysi yığınları için. Açıkçası odam bir dekorasyon-blogcusuna hiç yakışmıyor. Üniversitedeyken babam kamera ile odamı basıp fotoğrafları internete koymakla tehtid etmişti, baskın esnasında talaş, styrofoam köpük parçaları ve oyma/kesme aletleri arasında oturmaktaydım. İlginç tarafı bu olaydan kısa süre sonra bir baba hakkaten de kızının odasını internette yayınladı ve büyük bir hit oldu.
This evening I am off to listen to Andrea Branzi, he is coming to Istanbul. Have a great weekend !
{}
Bu akşam santralistanbul'daki mimar/tasarımcı Andrea Branzi söyleşisine gidiyorum. Size iyi tatiller!
Quick Update: I have edited my link list and added new blogs. I also made a small list of design blogs.

22 comments:

Anonymous said...

Desenli taş döşemeleri olan evler beni mutlu ediyor. İşte bu kadar yalın bir tavrım var onlara karşı.
Ama o fotoğrafta görüldüğü üzere ev kapısının camdan olması, Türkiye'de yaşadığımızdan kaynaklansa gerek, bana inanılmaz ürkütücü geliyor. Ya hırsız camı kırar, kilidi çeviriverirse?
Ama kapılara korkudan özenemesem de, ben de senin gibi Fransız penceresi, giyotin pencerelere vs. bayılıyorum ama ne yazık ki biz de neredeyse hiç yok.
Kimin icadıysa hep o yekpare, koca, çirkin pencereler var her yerde.
Evet, pencere de mutlu edebilir insanı.

Delfina ; said...

aHŞAP HER yere yakışıyor,huzur getiriyor..

alis,ev alırsam,iç dekorasyonu sana ait canım ona göre :)

alis said...

müge- cam kapılar konusunda çok haklısın. Gerçi hırsızlar çeilk kapı bile dinlemiyorlar ama herhalde cam kapının ayrı bir çekiciliği olur. Ailemin henüz inşaat halindeki(dağbaşındaki) evinin ahşap kapılarını kırıp hırsız girmiş (ve oraya gözkulak olan adamcağızın çay takımını çalmış!), şimdi kapılar hala ahşap ve camlı ama güvenlik alarmları, jiletli teller, dikkat yüksek voltaj gibi tabelalarla evi korumak adına hafiften hapishaneye benzettik. Yeni yapılan apartmanların pencereleri nispeten daha hoş, özellikle selimoğlu inşaat vb. şirketler yere kadar cam yapıyorlar çok beğeniyorum.

delfina-Koltuklarım kabardı bu teklifin karşısında ama kelin ilacı olsa başına sürer, odamı tasvir ettiğim kısmı atladın galiba :) Gene de çoook teşekkürler :)

ryan said...

hits are rising

Fifi Croissant said...

Benim diyeceklerimi Müge ve Delfina söylemiş zaten :)

Desenli taşlara da zevkine de hayranım. Benim de evimi şeyet Alis! Bak iki müşterin oldu bile.

Eski ofisimizin bütün pencereleri giyotindi. O kadar ağırdı ki açmak için en az iki kişi gerekirdi. Ama hepimiz hayrandık o usta elinden çıkma çerçevelere. Bizim odanın bahçeye bakan pencerelerinin dışında, boydan boya yayılmış bir mor salkım ağacı vardı. Baharda pencereleri açardık, mor salkımlar camın önünde sallanır, misler gibi kokardı.

Bu desenli taşları satıyorlar mı peki Aliscan? Eski apartmanlan girişinde filan görüyorum ama yeni yaptırılmışına rastlamadım. Eskiden İtalyan ustalar yaparmışmış, doğru mu?

beauty comma said...

Hi Alis,

I love decorating with my clothes and accessories, so this is definitively my kind of post! And oh, to have that much space in one's hallway...

Thank you so much for the link to Hidden In France! It's sad for us that Felicity deleted her blog, but at least we know that she's ok. Thank you also for the link love (you're already on my blogroll)

Do you have any specific plans yet as to where you're moving? Sounds exciting!

Have a lovely weekend Alis.

Trudi =)

Jen (MahaloFashion) said...

The pattern floring is relly cool i haven't seen anything quite like it.
That first picture, is a great room for kids to get ready to go out.
Ugh i'm bored with my apartment at the moment, I definitely want to make some changes since it looks like we will renew our lease for next year. I'm drawing inspiration from your blog!

xx

alis said...

Magissacım - çok teşekkür ederim. Ha gayret, bana buradan bir ekmek kapısı çıksa da bir rahata kavuşsam :) O desenli taşları İtalyan ustalar mı yaparmış bilmiyorum ama o zamanlar yere döşenecek en kıymetli taştı herhalde. Şu an da satıyorlar ama nerededir, kim satar bilmiyorum. Herhalde büyük firmalardansa özel siparişle gelip döşeyen tip yerlerde vardır.

decodetective- I have a few ideas, I am torn between Milan/London/somewhere in Sweden, I guess whichever country takes me and my boyfriend (not being an EU citizen is the challenge).

jen-Good luck with your apartment, I guess the quickest/cheapest to make changes would be new home textiles-artwork-possibly paint. I'm glad if my blog is any inspiration!

Anonymous said...

Ortaköy-Çevirmeci Sokak'ta Ermeni taş ustası Berç Yoldaş'ın Son Basamak adında atölyesi vardı. Tek kalan taş ustası olduğu düşünülürse isim gayet manidar. Hala duruyor mu bilemeyeceğim.

Meyvelitepe said...

Kıyıda köşede kalmış mozaik taş imalatçıları hala bu taşlardan yapıyor. Hatta belli bir miktar yaptıracaksanız özel tasarım yapmak da mümkün...

Malla said...

Anneanne'nin bir dairesinde sanırım bu taşlardan kaldı.2.katın girişinde yanlış hatırlamıyorsam bu tip taş döşeli idi.Şimdi kiracı var ama kapısını açık rastlarsam bakıcam.

Malla said...

Bir yerde okumuştum bir fotoğrafçı evlerde ki bu eski taşların fotoğraflarını çekip ölümsüzleştiriyordu.

Siljesfashion said...

Love the first hallway, but they are all really great.

loveology said...

Wow dear, sooo cosy and beautiful!

Still love your blog!
<3

Mila.

K said...

Oh goodness, this post is exactly why I love your blog! What lovely finds! Those hallways are simply adorable! All of them! Thanks so much!
-Kait
http://simplyelegant-k.blogspot.com

Unknown said...

Alis, entry ways are an obsession for me.
Grat post

Zoë said...

hey
I'm loving your blog. It's very versatile
check out my new blog- http://givemeapennyforyourthoughts.blogspot.com/

can i link you?
much love
xx

Leigh said...

I think the top photo is my favorite, too! I love this roundup of entryways :)
Thanks for visiting and commenting on my blog! Cheers.

Anonymous said...

Love this blog and love the cute post! Thanks- you too!

Anonymous said...

Great post, truly catching...

Unknown said...

Yes- I love that first photo. I need a space just like this- it would be perfect. Great photos! Daisy~

purple area said...

So many good ideas and lovely images.