Wednesday, November 10, 2010

Vacuumability

Süpürülebilirlik
}
{}
This is the home of Francis Couyette, a designer who has done many products for Ikea, and also Normann Copenhagen. The soft gray color on the walls is the exact shade I want for my walls. Not too cold, not too dark. I think this is a nice way to decorate a small apartment. I imagine it's very quick & easy to clean this home. I give this a 10 for vacuumability. Yes, that's my #1 criteria now. My mom has a fantasy of a home with furniture all hung from the ceiling, and I concur.
{}
Ikea ve Normann Copenhagen gibi firmalara ürünler tasarlayan Francis Couyette'in evini takdim ediyorum. Duvarlardaki açık gri kendi duvarlarım için tam olarak istediğim ton. Çok soğuk veya çok koyu değil. Bence küçük bir apartman dairesini dekore etmek için çok uygun bir tarz bu. Eminim temizlemesi de pek kolay ve hızlıdır. Süpürülebilirlik için 10 puan veriyorum. Yeni 1 numaralı kriterim bu. Annemin tamamı tavandan asılı mobilyalarla dolu bir ev fantezisi var, katılıyorum kendisine.
{}
{}
These pictures make me feel more confident about painting my whole apartment gray, instead of only the living room. Wood, gray and white is such a pure, clean combination. Keeping the rest very soft and light makes black accents look sharp and gorgeous.
{}
Fotoğraflara baktıkça yalnızca salonu gri yapmaktansa tüm evi bu renge boyamak konusunda güven geliyor. Ahşap, beyaz ve gri çok saf, temiz bir kombinasyon. Evin kalanını yumuşak ve aydınlık tutmak, siyah odak noktalarının daha keskin ve harika görünmesini sağlıyor.
{}
{}
See these colors? Same as Francis Couyette's apartment, but with a touch of lilac to break the masculinity a bit.
{}
Bakın bu renklere; Francis Couyette'in evindeki renklere benziyor ama o maskülenliği kırmak için birazcık leylak rengi dokunuşuyla.
{}
{}
Images 1-2-3; Apartment Therapy via Stil Defteri.
Image 4, moline via Kris Atomic.

13 comments:

Nihan said...

ben de bu rengi çok seviyorum.evimin duvarlarında görmek isteyeceğim yegane renk.bir kaç tane daha var.evi de çok sevdim.

Nihan said...

en kısa zamanda göndereceğim.sevgiler.
benim için de ilginç oldu.şu blog dünyasında buranın varlığını M.F den öğrendim:))

alis said...

Alışılagelmiş nötr renklere iyi bir alternatif. Aslında ben bembeyaz da çok severim ama apartman dairesinde o da soğuk durabiliyor. Şöyle kocaman pencereli yüksek tavanlı bir evim olsa o zaman tek tercihim beyaz olurdu:) Yabancı dergilerde (özellikle Living Etc, Marie Claire Maison) baskın ve koyu renkleri de müthiş kullanıyorlar ama çok maymun iştahlı olduğum için hayatta cesaret edemem ben.

Malla said...

çok beğendimm...

Ova (Excuse My Reading) said...

süper bir ev ya.. ben de isterdim ama çok pasaklıyım bu kadar beyaz beni korkutur.
bir de daha çok kitaplık olsa tam benlik :)

Berceste said...

Bu süpürülebilirlik konusunu çok sevdim :) Bir süpürge buldum, robot, programlanıyor, evi kendi kendine süpürüp şarja gidiyor. Dolunca haznesini boşaltmak kalıyor iş olarak sadece. Ama bizim eve uymadı :( Arasında dolaşacağı eşyaların boyutları yüzünden :(((( Açık, çok açık gri benim sitemin de zemini, gözü çok yormadan, her renkle uyum içinde ve güzel :)

Yesim said...

Acik gri ve acik lavanta renkleri duvarlar icin en cok tercih ettigim renklerdir. Gerci koyu mor boyadigim salonlar da oldu hayatimda. :)
Isil isil evler, cok guzel.

alis said...

Malla - :)

Merope - Yerler bembeyaz değil de açık renk mat ahşap olunca kir göstermez sanki. Annemlerin evi koyu renk ahşap mesela ve tozu çok gösteriyor. Temizlik anlayışı ıslak mendille lekelere nokta vuruşu yapmak olan bir pasaklı olarak halılardan, bir de girintili çıkıntılı yüzeylerden hiç hoşlanmıyorum. Kitaplıklarınsa önü camlı olmalı, camı sil bitti gitti.

Berceste - Kendi kendine süpüren robot teknolojisi biraz daha gelişene kadar şundan edin, hem cam silip çamaşır da yıkıyor:
http://on.fb.me/aMb0yu

Calanon - Bazen özellikle küçük mekanları çok çok koyu renklere boyadıklarını görüyorum, özellikle odadaki eşyaların renkleri o koyu renkle kontrast oluşturuyorsa muh-te-şem duruyor.

Berceste said...

Pek sekermis :) Benim bahsettigim ise bu http://www.irobot.com.tr/ aslinda gayet pratik ve guzel. Tek gereken bos alan :) Kullanan, ustelik kopeginin tuylerinden kurtulmak icin kullanan, memnun kalan birisinden Acemi Asci'dan ogrenmistim ben de!

alis said...

Berceste - Harika birşey! Hatta köpeğin tasmasına bir verici takıp bu robotun sürekli onu takip etmesi sağlanmalı :) Benim evimde mobilyalar biraz sıkış tepiş, annemin evinde olabilir belki. Sen eşyaların boyutlarına uyup uymayacağını nasıl anladın?

Berceste said...

Tanitim icin eve geliyorlar, geldiler, denedik. Capi ve yuksekligi bizim evin esyalarina uymadi. Sen de capi ve yuksekligi ogrenip deneyebilirsin. Kesinlikle muhtesem bir alet!

alis said...

Ben bunu anneme ileteceğim, tam ona göre birşey bu. Teşekkürler Berceste!

Anonymous said...

Hello from Montréal. I completely agree with the vacuumability concept. I have 9 rescue cats and if I can't vacuum it without moving it, I don't want it! Love your blog.