Friday, October 9, 2009

Gidiyor, Gitmiyor

Alkışlar, vize bastığı pasaportu yırtık iade eden Fransız Konsolosluğuna, veya vizeli pasaportu yırtma becerisini gösteren İstanbul Vize veya Setur'a. Yeni pasaport çıkarttırılıp da geçerli vize eski pasaportta kaldığında Fransa ülkeye alıyor mu, bilen var mı?

O kalın pasaport sayfasını dibinden boylu boyunca yırtmayı başaran "akıllı"; benden oldukça okkalı birkaç kelam işittin, bilesin.

10 comments:

beste said...

yeni pasaport cikarttiginda eski pasaportla Turkiye'den cikis yapamazsin. Cikis damgasi olmayan eski pasaportla da fransa'ya giris yapamazsin kanimca, felaket kumkumasi olmak istemem ama. Cok can sikici yahu hay allah o kadarda cikolata dukkanlari hazirlamistim...

alis said...

İşte zımbalıyorlar ikisini birbirine; giriş-çıkış damgalarını yeni pasaporta basıyorlar ancak vize eski pasaportta. Amerika bu şekilde kabul ediyor ancak İtalya ve Hollanda etmiyor mesela, diyorlar ki illa yeni pasaporta vize nakledilmiş olacak. Ben Fransa'nın da bu şekilde kabul edip etmediğini merak ediyorum, gidip de ilk uçakla geri postalanmak istemem :( Gerçi bakalım pasaport çıkması yetişecek mi? Cumartesi pasaport verilmesi bir ilk olacak herhalde, Allah bizim emniyetten razı olsun!

Sen çikolata dükkanlarını yaz gene de, bu hafta gidemezsem başka zaman yanıma çikolataseverler alıp giderim :) Angelinasın sürahide gelen sıcak çikolatasını, o croissant au beurre'leri gördüm ya yakın zamanda gitmeden duramam artık :)

beste said...

Of cok stresli. Bilmiyorum hic Fransizlar ne yapar.Umarim gidersin bu kadar hevese hemde hakkini vererek gezecek birine cok yazik olur. Ben 23unden sonra ordayim olmadi bir kucuk paket yaparim sikmamaya calis canini:)!!

MeRaiL said...

Fransa vize konusunda cok kaprisli bir ulke..biz cok ugrastigimiz icin boyle yaziyorum..
Bence bu konuda en iyi bilgiyi fransiz konsoloslugundan edine bilirsin, belki eski vizeyi yeni pasaporta gecerler, vizenin ustunede eski pasaportun numasini yazarlar..
Ben pasaportumu yeniledigimde bana boyle yapmistilar benim ki rusya vizesi.. ;)
umarim duzelir bu karisiklik..

Malla said...

Can sıkıcı ama Aliscim:( Herşeyde bir hayır vardır...

Eya said...

Merhaba...Fransa cok titiz ve pimpiriklidir vize konusunda.Bildigim kadariyla eski pasaporta iptal damgasi yediginden pasaport gecersiz oluyor ve dolayisiyla yeni vize alman gerekebilir. Yalniz vizeye basvururken eski pasaportu da eklemeyi unutma ve basvuru sebebini de belirtirsen bir problem yasayacagini zannetmiyorum....insallah rast gider, sevgiler

zehra

Anonymous said...

Bonjour,
Est-il possible de mettre un lien ami nommé 'vente diesel' vers la
page www.alertes-ventes-privees.fr/ventes-privees-marques-diesel sur
votre blog ?
N'hésitez pas à m'envoyer un lien que je mettrais aussi sur le site
mokito, guide des ventes privées.
A bientôt Gilles

alis said...

hepinize tesekkurler, denendi onaylandi, vize eski pasaporttaysa problem olmuyormus. Gik bile demediler:) paristen sevgilerimi yolluyorum :)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com said...

Sorun çıkmamasına sevindim :)

Furniture Rumah Terbaru said...

Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi