Thursday, June 3, 2010

Just Another Tea Set

Bir Çay Seti
{}
{}
I'll tell you a little secret. This blog is named after a certain tea party, but the girl behind the blog doesn't own a decent tea set! I usually have my tea in glass Bodum mugs, which I unluckily have broken 2 of in the past 2 weeks. I have this fantasy of someone throwing me a surprise tea party for my birthday, I think I've mentioned this before on the blog last year but alas, no party still. I'd throw my own but as I said, I don't have the necessary tea goodies to live up to my fantasy party! This set by Plumo is pretty close to what I had in mind.
{}
Küçük bir sır vereyim. Bu blog adını belli bir çay partisinden almış olsa da, blog'un arkasındaki kızın doğru dürüst bir çay seti yok! Çayı genelde poşetle, Bodum bardaklarda (Lipton sağolsun bedava stoklamışız, ne pahalıymış meğer) içiyorum, ocakta demlenmiş pek sevmiyorum. Kıymetli bir çaysa porselen demliğe havlu sarıp 3 dk bekletme yöntemini tercih ediyorum. Herkesi cici porselen fincanlarda içmeye zorlayacağım despot çay partisi verme fantazimi de bir türlü gerçekleştiremiyorum; güzel bir çaydanlığım olmadığı için. Bu ülkede pembe ya da kırmızı, yuvarlak hatlı, güzel saplı çaydanlık nerede satılır Allah aşkına? Şu yukardaki Plumo set fantazime epey yaklaşmış, gerçi bunun da su kaynatma kısmı yok.
{}
{}
This little hanger caught my eye while admiring Plumo. Last time I've been to London I brought a cast iron bell with birds on it in my suitcase. I think this explains how much I like things with birds on it! If you are like me, I urge you to follow Wee Birdy, if you aren't following already.
{}
Plumo'yu incelerken şu yukardaki askı da gözüme takıldı. En son Londra'ya gittiğimde üzerinde kuşlar olan dökme demir bir çanı bavulumda getirmiştim, sanırım bu kuşlu objelere zaafımın boyutlarını açıklıyor. Siz de de varsa böyle bir ilgi Wee Birdy blog'unu çok seversiniz.

6 comments:

EV DEKORASYON HOBİ said...

Tek tip akım olmadan da farklı renk ve modelleri bir araya getirerek takım oluşturabiliriz.Tercihler kullanıldıgı yere ve yaaşm biçimine göre degişir.50 yıllık farklı pastel renklerden oluşan yemek takımını hala zevkle kullanıyorum...:))Sevgiler.Aida

Berceste said...

He he Plumo'yu taniyan birisini daha bulmak ne guzel :) Bu istenen caydanlik porselen mi olmali, metal mi olmali?

alis said...

Aida- 50 yıllık, hem de pastel renkli takımın olması ne güzel, ben olsam sakarlığımdan dolayı kıyamazdım kullanmaya. Porselen fincanım var aslında farkl farklı 4-5 tane. İlla takım olsun diye bir kaygım yok ama belli bir renk skalasının içinde kalması benim gözümü daha bir okşuyor.

Berceste- Tanışıklığım internetle sınırlı maalesef :) Bir ara bizim buradaki pazarda satılan bir çaydanlık modeli vardı; pastel renklerde, demliği porselen, altı aynı renk emaye ve tahta saplı. Tam almaya karar vermişken yok oldu bu model. Gözlerim hala onu arıyor. Pastel renkli emayeyi çok seviyorum üzerinde garip güllü dallı desenler olmadan.

gospel said...

We are a full service trailer parts and trailer accessories supplier for all you enclosed and open trailers. We sell trailer parts and trailer axles. We also build custom size axle for all your trailer repair needs. Axles for boat trailers, car haulers, horse trailers, atv trailers, cargo trailers, utility trailers, RV axles and camper trailers……. Call AAA Trailer Parts 256-531-6556
3500 lbTRAILER AXLES
AXLE
AXLES
AXEL
TRAILER AXLE

dokuzuncubulut said...

tam da böyle bir askı arıyordum.
bayıldım:)))
Plumo'ya baktım ama göremedim...
Sevgiler.

john smith said...

After clicking the arrow of choice, the reader will be prompted to leave a comment about the page they just voted for. DemirLeather.com.au