Thursday, June 17, 2010

The Four Poster

Evimin Direği
{}
{}
I live in a four bedroom apartment all by myself and yet I have space issues. Currently, the four rooms are used as my bedroom, an overly cluttered office which I never use(I'm paralyzed by the thought of making something out of this room), my parents' bedroom for when they visit, and a spare room with books, a sofa, an armchair and my coats... It amazes me the fast rate which clutter tends to accumulate in spare rooms. So I decided to turn mine into a dressing room. This means no more wardrobe in my bedroom. I already told you I was going to re-purpose the table as well, so this means I'll have a big empty bedroom with nothing but a bed in it. Currently I'm sleeping in a single bed, so I can definitely use an upgrade. This strikes me as an excellent opportunity to make a statement with my bed! And what's better than a four poster bed to achieve a little drama?
{}
Dört odalı bir evde yalnız yaşıyorum ama sığamıyorum. Bu oadalardan biri yatak odam, biri kağıt, kitap, bitik kalem ve ölü bilgisayarlar tarafından ele geçirilmiş kullanılmayan bir ofis, biri annemlerin odası, biri de içinde bir kanepe, bir koltuk ve bir sürü kitap dergi barındıran ekstra oda. Bu ekstra odalardaki eşya birikme potansiyeli beni korkutuyor. Benimkini giyinme odasına çevireyim bari dedim. Daha önce odamdaki masayı başka türlü değerlendireceğimden bahsetmiştim. Gardrop da çıkınca odada yataktan başka eşya kalmayacak. Böylece bana odada vurucu etkiyi tek bir yatakla oluşturma fırsatı doğmuş oluyor. Söyleyin bana, dört direkli yataktan daha dramatik yatak var mı dünyada?
{}
{}
Despite them still not sending me a gift basket for my constant customer evangelism; I have my eye on the Ikea Edland. That bed, Tord Boontje Garland in silver, some hotel-like sheets, lace curtains, and wallpaper on the wall behind my bed is all I want in this room. I'd paint the floors white but I'm one of those people who can never paint wood. By the way, Laura Ashley in Turkey stopped selling the wallpaper I had my eye on. It's on sale on their website but they don't ship here, talk about bad luck.
{}
Sürekli gönüllü reklam yapmamı hala gözardı edip bana bir hediye sepeti dahi yollamamalarına rağmen gözümü yine Ikea'ya çevirdim, bu modeli beğendim. Bu yatak, Tord Boontje Garland avize, otel tarzı çarşaflar, dantel perdeler ve yatağın arkasındaki duvar için duvarkağıdı bu oda için kafamdakilerin bütünü oluyor. Yerleri de beyaza boyatalım derdim ama ben o gerçek ahşabı asla boyayamayan tiplerden biriyim. Bu arada Laura Ashley gözüme kestirdiğim duvarkağıdını artık satmayacakmış. Çok hayal kırıklığına uğradım, internet sitesinde inanılmaz ucuza satıyorlar ama yollamıyorlar buraya.
{}
{}
Much different than the overall look I have in mind but so cozy and appealing.
{}
Kafamdaki görünümden farklı ama sıcak ve çekici olmuş böyle de.
{}
{}
{}
I don't know why the bed is half mustard, half white but the room is nice and milky anway.
{}
Niye yarısını hardal rengi bırakıp yarısını beyaza boyamışla anlam veremedim ama yine de süt gibi güzel işte.
{}
{}
How about covering the wall with wallpaper samples? Probably not.
{}
Duvarı böyle parçalarla kaplamak nasıl fikir? Pek iyi değil galiba.
{}
{}
I'm over the dollhouse frilly look but I saved this photo to convince myself in the versatility of this bed. The completely different styles in each of this pictures really have convinced me.
{}
Aslında bu süslü püslü bebek evi tarzından soğudum ama bu resmi yatağın farklı tarzlara uyumluluğuna kendimi inandırmak için sakladım. Bu post'taki resimlerdeki stillerin farklılığı hakkaten de ikna etti beni.
{}
Photo credits: 1-2 Per Gunnarsson, 3 Design File, 4 Style At Home, 5 unknown, 6 Home Shopping Spy, 7 Light Locations

11 comments:

EV DEKORASYON HOBİ said...

Renk değişikliği yapmak istesem de,ben de doğal ahşabı boyama taraftarı değilim.(özellikle masif olunca)Sevgiler.Aida

MeRaiL said...

Bir kismi boyanmis, bir kismi boyanmamis karyola sanki boya yetmemis izlenimi birakiyor. ;)

Ben yerlerin beyaz olusuna yillardan beri takmis durumdayim, kendi evimde mutlaka uygulamayi dusunuyorum, biraz daha temiz olmak gerek ama verdigi huzur ve ferahlik icin deger diye dusunuyorum. ;)

Resimlerden en sondaki yatak odasi uygulamasini begendim, cok ferah, romantik ve huzurlu, esklerde pek sevmedigimiz avizeler aslinda ne kadar guzel duruyor.
sevgiler

a. gizem said...

her zamanki gibi çok keyifli çok zöel fotograflar.. eminim çok güzel olur odan :) ben de ilk fotograftaki yatak örtüsüne bayıldımm... hemen rengarenk yastıklarla hayal ettim onları.. bir de son foto evet :) çokk güzel!

Müge Hestbaek said...

Yatak odasında yatak ve vanityden başka birşey olmasını hiç sevmem. Bence çok isabetli olmuş sadece yatak olması. Ikea yatak da hoş bence. Ancak çok narin görünüyor. Tek başına yatmak için daha uygun sanki ;)

parçalarla duvar kaplamayı sevmedim, çok dağınık.
yatağın üztünden içine küçük chandelier sarkıtma fikrini destekliyorum. Ancak cozy light olmalı tabii ki.

İyi uykular diliyorum yeni odanda... :)))

alis said...

Aida - Ahşaba çok kıymet veriyorum, örtmeye kıyamıyorum. Bazı sarı, çok kötü tonlu ahşapları bile zımparalayınca o kötü rengi veren şeyin cila olduğu anlaşılıyor. Cilayı değiştirerek renk değişimi yapılabilir bir dereceye kadar.

Merail - Beyaz yerler için bkz. Meyve Kokteyli post'unda Nalan'a verdiğim cevap :) Süslü avizeler altın varaklı barok tablolar, kadifeler ve tablolarla kullanılmadığı sürece çok feminen ve hoş duruyor gerçekten. Yatakta Ikea'nın hardal rengi Hemnes yatağı ve yeni çıkan beyaz Edland yatağını karıştırıp kurmuşlar diye düşündüm ben de.

a.gizem - Çok teşekkür ederim :) Ben de ilk yatak örtüsünü beğendim, sade parçalar güzel kumaşlarla yapılınca çok konforlu duruyor.

Müge - Yıllar önce aldığım isabetsiz bir karar sonucu odamda haddinden fazla mobilya var şu an, boşluğa hasretim. Bir sürü duvar kağıdı bence de çok kalabalık bir görüntü. Hatta mümkünse çarşaflar da desensiz olsun. Yatağın narinliğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz ;)

Family Law Specialist said...

I have seen the second piece I love it.

Divorce Lawyers Melbourne said...

The floral pieces are really cute

El Cuaderno de Flores said...

I´m really in LOVE with all these flowers!. Floral fabrics are my favourites!. Cute blog!.

http://coolshowroom.blogspot.com

Mary Ann said...

I love this bed! I've been considering it for a while now!

carrie leber said...

love the bottom bedroom - although my room has never been that clean since I moved in, it's always nice to hope!

alanna said...

thanks for this post!
great examples.
love the mustard head board.