Thursday, March 31, 2011

Ikea Boxes As Design Supplies

Tasarım Malzemesi Olarak Ikea Kutular


My, my! I love that Ikea is providing us with hacks at Livet Hemma. They must be reacting to the people who think homes full of Ikea furniture lack individuality. I love what they did with the affordable, plywood "Prant" boxes. They painted the insides with water based paint in beautiful pastel colors that make me think of cupcakes. Then they simply clipped them with black metal clips. I'm not sure if this setup would hold really heavy stuff, like books, but it would definitely make a great display for a couple of magazines, small plant pots and knick knacks.

Şuna da bakın! Ikea'nın Livet Hemma'da bize modifikasyon tüyoları vermesi çok hoşuma gidiyor. Ikea'dan döşenmiş evlerin özgünlük ve karakter bakımından zayıf olduğunu düşünenlerin fikirlerini değiştirmek için mi yapıyorlar acaba? Uygun fiyatlı kontrplak "Prant" kutuları kullanarak oluşturdukları bu modüler mobilyaya bayıldım. Kutuların içlerini pastel renklerde su bazlı boyalar ile boyamışlar. Sonra da kırtasiyecilerde satılan bildiğimiz siyah metal klipslerle kutuları birbirlerine tutturmuşlar. Bu düzeneğin kitap gibi ağır şeyler taşıyacağını düşünmüyorum ama az sayıda dergi, birkaç süs eşyası, minik saksı gibi şeyleri sergilemek için güzel olur.




All images from Livet Hemma.

7 comments:

Berceste said...

Hos ama deprem ulkesinde pek cesaret edemem ben bu sekilde kullanmaya ;-)

alis said...

Alçak, ufak bir düzenleme yapılırsa devrilmesi halinde pek sorun olmaz bence. Ama görüntüyü beğenip sağlamlığına güvenemeyenler evlerindeki raflı bir kitaplığın içini boyayabilirler :) Zaten beni esas çeken renk kombinasyonunun tatlılığı, pastellerin açık renk kontrplakla uyumu oldu.

Annemin evinde mutfakta cam kapaklı bir Ikea Billy var. İçinin arka yüzeyini toille desenli duvar kağıdıyla kapladık, en beğendiğimiz seramikleri bardakları içine yerleştirince sonuç epey güzel oldu :)

Bizdeki Billy: http://bit.ly/fpWYcT
Kullandığımıza benzer desen: http://bit.ly/apE1ab

Berceste said...

Bence sen gidince orjinalinin fotografini cek Alis :) Onu gormeyi isterim :) Diger yandan, bizim evde ben cocukken boyle bir dolap vardi, tarif ettigin gibi. Disi beyaz yagliboya, ici de renkli renkli, kirmizilar, yesiller... Kitap koyunca renk pek belli olmuyordu. Ama semaverin durdugu yer yesildi :) Simdi yazlik evde benim odamda. Eh artik evlenince o oda da benim odam olmaktan cikti ya neyse... Cok severdim ben de o dolabi. Kapakli kisimlari da var... Yalniz nasil bir yagliboya ile boyamislarsa, renkli olan kisimlari yapisiyordu, seneler gecmesine ragmen hala oyle, o yuzden o kisimlarla basim dertte :P

JaninaCakes said...

I thought about doing something like this with box crates.

Jane Alisa said...

What a brilliant idea, like you said perfect for storing magazines. xoxo

Sobinique said...

This is such a great idea!! Love the colors! I really want to go to Ikea now!

alis said...

JaninaCakes- Looks like you came up with this idea before Ikea :) Box crates sound fantastic!

Jane Alisa - Thank you for your comment! I'm always in trouble with my design and fashion magazines, I gave dozens(and I mean many, many dozens) of magazines to recycling during the renovation but it's only a matter of time before they start piling up again.

Sobinique - I get regular Ikea cravings :) Shhh, don't tell anyone but I'm ridiculously in love with their meatballs too :)