Sunday, March 13, 2011

Thoughts...

{}
I have been expressing thoughts about Japan on twitter. A disaster of such magnitude is just unimaginable. On top of the earthquake and tsunami, a nuclear disaster is at bay. I have been reading on twitter that people are in desperate need of food and water right now. {this is glamorous} has gathered some links to help:

global giving | google person finder | british red cross | american red cross or text: redcross to 90999 to make a $10 donation | canadian red cross or text: redcross to 30333 to donate $5 & the canadian government will match the amount to $10 | australian red cross | or here to find a local chapter
{}
{}
Twitter'da Japonya'dan bahsediyorum şu günlerde. Zaten başka hiçbir şeye konsantre olamıyorum. Türkiye'de bırak insanları, haber kanallarının bile Japonya'dan pek bahsetmiyor oluşu acaba başka boyuta mı ışınlandım diye merak etmeme yol açıyor. Ne twitter'da, ne facebook'ta herkes hiçbir şey olmamış gibi geyik paylaşımlarına devam ediyor. Dünyanın ekseni 10 cm kaydı. Yer yerinden oynadı! Dünya'da kaydedilmiş en büyük depremlerden birini yaşadılar, üstüne kentleri silip süpüren bir tsunami. Onun da üstüne nükleer felaketin eşiğindeler! Bu bir film olsaydı amma da abartmışlar derdik. Ama değil. İnsanlar özellikle yiyecek ve su sıkıntısı çekiyorlar. Yardım yollayacak bir kuruluş bile bulamadım. Yabancı kuruluşların büyük kısmı yalnız kendi ülkelerinin vatandaşlarından yardım kabul ediyorlar. Sonunda British Red Cross (İngiliz Kızılhaçı) ile kredi kartı ile Türkiye'den de bağış yapılabildiğini keşfettim. 

Herkesin başına gelebilirdi, orada sel basmış kentlerde sandallara doluşmuş biblo gibi çocukları gördükçe fena oluyorum. British Red Cross ile bu link'te yapacağınız bağışı belirleyebilirsiniz.

3 comments:

Nihan said...

herşey üst üste geliyor. filmde olsa abartı derdik. bu aralar herşey can sıkıcı. hayır olsun.

Artfully Awear said...

Thank you for sharing--what an unbelievable disaster. It really helps to put things into perspective in my own life. Praying for Japan!

alis said...

Nihan - Amin. Ordaki insanlar iyi olsunlar.

artfully awear - Me too!