Thursday, July 17, 2008

Ready for the House

bosluk
I love this {relatively} new blog called Ready for the House. Original, simplistic, relaxing. The person behind it has a good eye for vintage (as seen on these pictures). You will love it too if you like blogs like Hoping For Happy Accidents, emmas designblogg or Another Shade of Gray.
bosluk
Ready for the House isimli bu yeni sayılabilecek blog'u çok sevdim. Orijinal, basit, rahatlatıcı. Yazarının bu resimlerde de görülebileceği gibi harika vintage ürünler bulmak gibi bir yeteneği var.
bosluk
Chair from the 20s.
bosluk
1920'lerden kalma sandalye.
bosluk

1950's hanging barn lamp.

1950'lerden kalma ahır lambası.

"Ornamental Relief, carved in black walnut, signed ER 92 on reverse, possibly a carving/guild student's exercise."

Ceviz ağacına muhtemelen bir oymacı öğrencisinin çalışma amaçlı oyduğu obje.
bosluk

Hands of ceramist Otto Heino. I don't know why, old, working hands make me very sentimental. Wise, altruistic hands... Maybe because of Albrecht Durer's Praying Hands and the story behind it(whether it's true or not).

Seramikçi Otto Heino'nın elleri. Neden bilmem, yaşlı, çalışan eller beni hep duygulandırmıştır. Belki de ünlü ressam Albrecht Durer'in "Dua Eden Eller"i ve arkasındaki hikayeden dolayıdır...

bosluk

All images from Ready for the House.

Bütün resimler Ready for the House'tan alınmıştır.

6 comments:

Delfina ; said...

Vintage ürünlere ben de baylıyorum Aliş...hele bu sandalye benim olsaa ahh :)

alis said...

Evet harikalar, üstelik bunları 3-5 kuruşa ya da değiş-tokuşla almaları beni çıldırtıyor. Türkiye'de de vintage mobilya bulup buluşturanlar var ama nerelere gidiyorlar kaça alıyorlar hiçbir fikrim yok. Burdan çağrı yapıyorum böyle şeyler İstanbul'da nereden bulunur bilen varsa İşitme kaybı ile bana söylesin :)

Delfina ; said...

Dün kırmızı minder'de yayınyanmıştı böyle bir yazı,görmüş müydün bilmiyorum ama ilgini çekerse; Kırmızı Minder - Otto

sevgiler,

alis said...

Evet o yazıyı gördüm hatta çok beğenmiştim. Props firmasını zaten Masion Française gibi dergiler sayesinde iyice tanıdık. Yalnız Props sağdan soldan topladığı ürünleri (çok başarılı bir şekilde) yenileyerek ve çooook pahalıya satıyor. Onların bu tarz potansiyeli olan ürünleri nerelerden topladığını öğrensem süper olacak :) Herhalde hergün eskicileri gezip ürün seçen bir ekipleri vardır... Teşekkür ederim İşitme kaybı :)

loveology said...

Hi!
I just wanted to let you know i really like your blog!
Its filled with very nice and sweet things and it's all really my 'cup of tea'. ;)

x Mila.

PolychromeMagazine said...

hi.
it's lovely, i'm mad for this kind of things
links exchange? xx