Wednesday, July 1, 2009

Velvet & Colours

Kadife & Renkler
{}
Styled by Robyn Glaser, found via Design Shimmer
{}
I just love the blue velvet sofa, and how the other colors pop on it. Velvet is considered to be a winter fabric but here it looks cool and fresh. The style of the sofa is begging to be upholstered with a rich shade of velvet. As much as I have a thing for velvet sofas and armchairs, not all colors look good on velvet. Fuchsia, turquoise, and other vibrant or jewel tones look great. You have to be careful about balancing it with fresher, simpler accessories and other items, that is unless you're into the Baby Phat / Juicy Couture /rhinestone tracksuit kitsch look. That look; I associate with Regina's mom in Mean Girls. Most greens look like mold, which probably isn't a look you would go for.
{}
Mavi kadife kanepeye de bayıldım, üzerinde diğer renklerin patlayışına da. Kadife aslında kışlık bir kumaş olarak düşünülse de burada çok ferah ve taze gözüküyor. Kanepenin tarzı zaten kadife ile kaplanmak için adeta yalvarıyor. Kadife koltuklara karşı bir zaafım olsa da aman dikkat, her renk kadifeye yakışmaz. Fuşya, turkuaz ve diğer canlı renkler ve mücevher tonları kadifede güzel duruyor. Kadife kullandığınızda onu ferah görünümlü aksesuar veya diğer eşyalarla dengelemek çok önemli. Örneğin mor bir kadife koltuk takımı, metalik işlemeler, parlak taşlar, veya mor yastıklar ve fuşya bir kanepe ile Mean Girls'te Regina'nın pembe kadife üstü taş işlemeli eşofman giyen anasından başka kimseye yakışmaz. Rüküş olur. Uzak durunuz. Ayrıca şahsi fikrim yeşilin, özellikle soluk yeşillerin kadifede küf gibi durduğu yönünde. Kim koltuğunun küf kaplı gözükmesini ister ki?
{}
Styled by Robyn Glaser
{}
Loving the quilts, however my main motive in posting this picture is to point out that it has almost the same color range as the first picture. Brick red, yellow, a vibrant blue, a softer shade of blue, subtle dark green, and white to make it very fresh.
{}
Patchwork örtüler muhteşem tabii ama bu resmi yayınlamaktaki esas amacım buradaki renklerin ilk resimdeki renk skalasıyla nasıl da benzerlik taşıdığını göstermek. Kiremit kırmızısı, sarı, canlı bir mavi, yumuşak bir mavi, göze batmayan koyu yeşil, ve hepsiniz taptaze bir şekilde bir arada tutan beyaz.
{}
Kuaför Mimi
{}
Bu mimi ben icat ederek Cindrella'ya önerdim ve tüm moda blogger'larına paslamasını rica ettim. Ama öyle havadan mim olmuyormuş, önce kendim yazmalıymışım.
Mimimiz şöyle:
Saç modelinin fotoğrafını çek, blog'a koy (istersen yüzünü maskele). Gittiğin kuaför, orada (varsa) tercih ettiğin eleman, kuaförün ortalama fiyatı, memnun olup olmadığın - bunları yaz. Memnuniyet için en büyük kıstaslar: 1- Senin istediğini tutturabiliyor mu, 2- Kesimden birkaç ay sonra saçların hala şekle şemale giriyor mu. Bu mim kuaför bulmakta sıkıntı çeken kızlara bir rehber olsun.
{}
Utana sıkıla açıklıyorum, geçen yıl Ağustos ayından beri kuaföre gitmedim. Yani benim kuaförüm tabiat ana! Saçımda boya yok. Uzunluğu neredeyse belime gelecek, hafif katlı. Fönümü de kendim çekiyorum. O yüzden resim koymamın bir manası yok. Arayı bu kadar açmadan önce 6 ayda bir gittiğim kuaför Suadiye Park Toni & Guy'daki Cem'di. Boya + kesim + fön 200 lira kadar tutuyor, arada cilaya gidersen bazen para almıyordu. Cep telefonumdan gösterdiğim minicik resimden bile ne renk istediğimi şıp diye anlıyor ve tam o tonu tutturuyordu, kesimi de 6 ay idare ettiğine göre son derece iyiydi, ve her zaman tam hayal ettiğim gibiydi. Çoğu kuaförün aksine sinirime dokunan ve saçıma b.k atan bir kişiliği de yoktu, aksine "saçların çok güzel, boyamasak mı" dediği bile olurdu. Fakat Cem'in benim hayatta gidemeyeceğim Beykoz tarafında bir yere tayini çıktı. Oradan kötü saçla çıkan görmedim, standartları gerçekten çok iyi ama ben Suadiye Park'takine gitmeye şu an cesaret edemiyorum çünkü duyduğum kadarıyla Toni & Guy'da benim ödediğimin iki-üç katına kadar çok uçuk rakamlar çıkabiliyor. Zaten bu yüzden kuaför arayışlarındayım. Açılırsa Makas'ı denemeyi düşünüyorum.
{}
Bu mimi Cindrella ve Jojee'ye paslıyorum. Jojee saçlarını okuduğu ilde kestiriyorsa ailemdeki tüm kadınları mutlu edecek!

19 comments:

Yesim said...

Kadife her zaman en sevdigim kumaslardan biri olmustur. Bu koltugun rengi de harika. Benim olsun istedim.

Malla said...

Jojik'in kuaförünü bekliyorum :))

Unknown said...

Alis yaptım hemen mimini:) ama senin de fotoğraflarını görmek isterdik:)

ella said...

vallahi hepimiz merakla bekliyoruz Jojee'nin kuaförünü o zaman canım :)

FROM THE RIGHT BANK said...

What a great post. The two photos really do relate to each other. I guess that explains why I love both photos. Look how she used the chalkboard as the background, too. I love this look and that blue sofa is fantastic.

muralimanohar said...

Walking down the street once, I saw an amazing velvet loveseat sitting in the back of a pickup truck, in the most gorgeous green...I think pondscum might be an accurate description, lol...I have never forgotten it, and it permanently resides in my house of dreams. I even know what the paint will look like on the wall behind it. :p

Unknown said...

yes, so true. I am about to place an order for a client for a settee from Paris and you do have to be aware of the color velvet you select. Love your blog..
http://braytonhomesteadinteriors.blogspot.com/

beauty comma said...

I love the first photo, I've blogged it in April but in a post about Roland Bello, the photographer - I didn't know who the stylist was.
I would say that beige velvet can be a bit "eeugh" sometimes as well!

alis said...

Trudi- You're absolutely right, I thought about adding beige to the velvet no-nos as it can look dull and dusty, but I decided not to as I guess it can be made to work. On the other hand beige is generally such a boring color, I'm so sick of it. I will never get sick of cream and off-white though. I thought the picture was familiar, I must have seen it on your blog. Thanks for letting us know the photographer as well!

lale kunt said...

kadifeyi çok severim, hep eski zaman babaanne koltuklarını hatırlatır bana...
kuaförün yeri cadde olunca böyle pahalı olur şekerim :)

alis said...

calanon - Yıllar önce (10 yıl olmuştur) Maison Française'de fransız bir kadının evinde seyahatlerinden yopladığı güzelim ıvır zıvırlar, koskoca bir ayna ve yumuşacık çingene pembesi kanepesini gördüğümden beri ben de kadifeyi seviyorum.

malla - Ben de dört gözle bekliyorum!

cindrella - sana cevap zaten kendi blog'una yazdım:) Olsun, yine teşekkürler.

from the right bank - Thanks :) I love chalkboards but avoid them because they can get extremely dusty, apparently they look just as good when clean like this one.

muralimanohar - I'm having a difficult time here trying to picture a pleasant color described as "pondscum" :) Maybe it was like a dark emerald green?

uyuz cadı - Onların her şubesi ayrı fahiş. 6 ayda bir gittiğim için masrafımı yıla yayınca çok olmuyordu. Artık gidemiyorum çünkü o paraya uçak bileti alır biryerlere giderim diye düşünüyorum :) Aynı sebepten iyice cimri oldum zaten :)

muralimanohar said...

Lol..okay...try...dark emerald green, mixed with lime green, with black undertones...it really was the most amazing color. The closest picture I see in my head, is, literally, pondscum: that soupy, brilliant green that nature creates in a really sick, algae-overgrown pond. :p It's a horrible description, but an incredible color. :D And in velvet, the depth of tone was just...well, I am still dreaming about it. lol

Jojee said...

koltuklar çook şeker olmuş.Alisim mimini yapmak istiyorum ama ben göçebe hayatı yaşadım hep şuanda belirli bir yerim yok:(Ama biraz bilgi vereceğim haftasonu haftaiçi staj yaptığım için baya yoğun geçiyor:(

beauty comma said...

On the other hand... Re the velvet - I'm quite sure that some annoyingly talented decorator would make the beiges and mouldy greens look fantastically stylish!

Borsalino said...

Kuaför arayışın için, Nişantaşı'nda Mehmet Hüseyin'i tavsiye ederim. Liseden beri saçımı başkasına kestirmedim. Hüseyin Bey acayip bir adamdır, gidip de ben şu modeli istiyorum denmez kendisine. Az buçuk tarif edilir. Asla yakışmayacağını düşündüğü bir modeli kesmez, parayla pulla işi yoktur, o renk size yakışmaz diyorsa boyamayacağım demektir. Tartışılmaz. Israrcı olunmaz. Bugüne kadar Hüseyin Bey'in elinden çıkan kötü bir saç görmüşlüğüm de yoktur. Gerçekten tavsiye ederim.

Teşvikiye Camii'nin alt sokağında bu kuaför.Yani köşede House Cafe var, oradan aşağı yürüyünce ilk sola sapılıyor, biraz ileride sağ kolda kalıyor. Bu arada Pazartesi ve Salı günleri çalışmıyor kendisi, diğer günler orada.

alis said...

jojee - sorun diil canım sen ne zaman müsait olursan o zaman yap, nasıl olsa blog'unu takip ediyoruz, yaptığında okuruz :)

trudi - Oh yes, I sooo envy those who think outside the box like that. I think it's a talent that some people are just born with.

Borsalino - Aslında ben lafımı dinlemeyip kendi kafasına göre takılan kuaförlere sinir oluyorum çünkü genelde "müthiş" olacağını düşündükleri şey rezalet çıkıyor, ama madem Hüseyin Bey'in bu konuda becerikli olduğuna kefilsin, bir düşüneyim. Ne de olsa kendimi bildim bileli saç modelim pek değişmedi, 1-2 değişiklik yaptığımda da yakışmadı. Orjinal bir bakış açısına ihtiyacım olduğu bir gerçek. Fiyat aralığı nasıl peki kesim için?

Borsalino said...

Şimdi şöyle ki; zaten soruyor uzun mu kalsın kısa mı istiyorsunuz diye. Katlı istiyorum, uzun olsun filan diyebiliyorsun ama dergiden model filan gösterirsen dergiyi kafana atabilir :) Fiyatları tam olarak bilmiyorum çünkü manikür ya da fön filan da karışıyor hep benimkinin içine. Fön 25 lira onu biliyorum, biraz kokoş bir yer. Ama bir kestiriyorsun sonra altı ay dayanıyor. Üstelik perçemlerim uzadı filan diye gidersen kesim parası almıyor, fön parası alıyor genellikle. En azından bir gidip konuşulabilir derim ben.

chiaroscuro said...

Blue and white for a sofa is such a beautiful combination, makes me think of childhood summers :-) also I like the way the paint is partly coming off - it gives it such a beautiful "shabby" look.

Furniture Rumah Terbaru said...

Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi