Saturday, March 26, 2011

Wall of Green

Yeşillik Duvarı
{}
{}
This insanely beautiful apartment in Paris has a majestic indoor plant wall created by botanist Patrick Blanc. Read more about it at Dwell.
{}
Paris'teki bu çılgınca güzel apartman dairesinin içinde botanist Patrick Blanc tarafından oluşturulmuş dev bir bitki duvarı var. Devamı Dwell'de.
{}
 {}
{}
The courtyard is a bit more modest, as most of the plants are inside!
{}
Bitkilerin çoğunluğu içerde olduğundan avlu biraz mütevazi kalıyor.
{}
All photos by Jessica Antola for Dwell.

6 comments:

hindiba said...

Ooo, harika!Dilek bunu mutlaka görmeli...

Nihan said...

ben yeşil duvar olayını sevemedim gitti. ama avluyu sevdim.bugün bizim de sitenin bahçesine yeni çimler ekildi. heryet yemyeşil,koyu kahve çim rulolarıyla kaplıydı. şahaneydi.:))))

Berceste said...

Gercekten cok guzel. Yesil cati ve evin dis cephesinde seviyorum bu gorunumu ama odada biraz urkuttu beni. Kertenkelesi vaaar, bortu, bocugu vaaar :) Saka bir yana, evin icinde ayni ortamda bu kadar cok bitki ile ayni havayi solumak nasil olurdu acaba? Iceriden biraz daha sakinligi, duz duvarlari, alisilmisligi tercih ederdim sanki. Ama gene de guzel, gene de guzel :) Tesekkurler paylastigin icin ve de Evren, beni dusundugun icin...

alis said...

evren - Yeşilseverlerin özellikle ilgisini çekeceğini tahmin etmiştim :)

Nihan - Avlu güzel gerçekten de, tam kahvaltı yapmalık. Çimlerinizi güle güle kullanın, bir sitede oturmanın en güzel tarafı her daim bakımlı çimler sanırım :)

Berceste - O yeşil çatılara bayılıyorum, özellikle çim kaplı bol çiçekli teraslara. Yalnız hani binalara, bahçelere iri yapraklı bir sarmaşık kaplatıyorlar ya, sıçanlar onlara yuva yapmayı çok seviyor diye okumuştum. Börtü böcek konusunda haklısın, 7/24 dehşet çekilir şey değil. Böcek yiyip yok edecekse kertenkeleyi koynumda bile yatırırım :)

Berceste said...

Biryerlerde gormustum demistim ya... http://www.gardenfreshliving.com/2009/12/patrick-blanc-the-vertical-garden.html

alis said...

Aynı botanist. Bu resimleri aldığım yerde bu adamın Paris'te yaptığı işlerden bahsediyordu, videodaki bina da çok hoş! İnsan bakınca bunlar nasıl burda durur, nasıl sulanır merak ediyor, videoda herşeyi açıklamışlar. Oldukça basitmiş aslında, bir bahçe duvarında falan neden denenmesin? Adamın tipine de bayıldım, yeşil saçlarıyla tam bir orman cini gibi :)