Thursday, April 7, 2011

Penguin Threads



These are Jillian Tamaki's embroidered book covers for Penguin USA. Take classic literature, add wonderful book illustrations, and add embroidery into the mix; that is just triple incredible. It's said on her site that they will be for sale on October 2011. What an heirloom these would make. I cherish the rich library my parents gave me, filled with books from their youth, and even some that used to belong to my grandfather. With Jillian Tamaki's covers these books would be even more of a treasure than they already are.

Jillian Tamaki'nin Penguin yayınevi için el ile işlediği kitap kapakları bunlar. Üstte Siyah İnci, altta Gizli Bahçe, en altta Emma. Klasik romanları alın, güzel kitap ilüstrasyonları ekleyin, bir de işlemeleri işin içine kattınız mı alın size muhteşem çarpı üç. Sitesinde yazdığına göre bu kitaplar Ekim 2011'de satışa çıkacakmış. Ne güzel aile yadigarı olur bunlar! Bana ailemin devrettiği kütüphanemi çok seviyorum, içinde onların gençliklerinde okudukları, hatta dedemden kalma kitaplar var. Jillian Tamaki'nin yarattığı kapaklarla zaten hazine olan bu kitaplar nesilden nesile aktarılırken daha da kıymetli olur.




10 comments:

The Young Radicals said...

lovely ^_^

http://theyoungradicals.blogspot.com/

Meyvelitepe said...

Kalbimi çaldı bunlar, gerçekten muhteşem olmuşlar.

Aslı Altan Altundal said...

Gerçekten olağanüstü,keşke bizde de kitap resimleme biraz ilerlese. Yabancıların tasarımlarını gördükçe, bir de bizimkilere bakıyorum , üzülüyorum, özellikle çocuk kitapları çok baştan savma. Bizdeki yayınevleri önem vermiyor işte.
Her zaman yorum yazamıyorum ama bu blogu çok seviyorum :))
www.zeytinagaci.blogspot.com

Berceste said...

Ben Secret Garden'dan isterdim :) Hem konu, hem de islemeler itibariyle...

alis said...

The Young Radicals - I agree, the artist is so talented (and patient!)

Meyvelitepe - Pinlemişsin :)

Aslı Altan Altundal - Çok teşekkür ederim, yorumunuz beni çok mutlu etti :) Ben de çok beğeniyorum yabancıların kitap kapağı tasarımlarını, çocuk kitabı ilüstrasyonlarını. Yayınevlerinın sanırım hepsi kadrolu tasarımcı/ilüstratör çalıştırıyorlar, bir de dışardan sanatçılara bunun gibi işler veriyorlar. Kimbilir ne zevkli iştir kitap resimlemek! Yetenekli insanlar bizde de var ama yayınevleri cimrilik yapıyordur kanımca. Bu arada size ve çocuk kitaplarından, muhteşem kitap resimlemelerinden hoşlananlara şu blogu tavsiye ediyorum, ben büyüleyici buluyorum:

http://www.apple-egg.co.uk/

Favorim de sanırım şu kitap:

http://bit.ly/aZohkY

Gerçi bunun benim çocukken okuduğum YKY versiyonunda da çok güzel resimlemeler vardı.

alis said...

Berceste - O kitabı zaten çok severim, çocukken çevirisini okumuştum ve kapağı ve çekici güzel olmaktan çok uzaktı. Orjinalini böyle bir basımdan tekrar okumak isterdim doğrusu :) Şu kitabı çocuğa versen bu kapağı görünce yüreği heyecandan pır pır eder, okumaktan kendini alamaz bence :)

Charlotta Ward said...

Just amazing!

x Charlotta

Berceste said...

Ben de Pino'nun http://pinomino.blogspot.com/ ve Kirmizi Sapka'nin http://kirmizisapka.blogspot.com/ cizimlerini seviyorum ;-)

Nathalie Hachet @ LBM/ Mirabelle said...

Original, innovative and beautifully crafted too, with high attention to detail. Works of art!

senem said...

Kitap kapakları çok güzel. İnsan böyle kapakları olan kitapları okurken daha da keyif alır. Emma'dan isterdim:) Bu arada bloğunuzu çok seviyorum:)başarılar.