Saturday, August 20, 2011

Falcon







I spotted Falcon Enamelware at Yvestown, and had to share these photographs by Sam Stowell. The enamelware look beautiful, the food looks delicious. I'm suddenly in the mood for some berry crumble!

Falcon Enamelware'in emayelerini görür görmez vuruldum ve Sam Stowell'in çektiği bu fotoğrafları paylaşmak için sabırsızlandım. Emayeler müthiş güzel, yemekler enfes görünüyor. Ben bu yazıyı gece yazıyorum ama yarın oruçluyken karşılaşanlarınız olursa şimdiden özür diliyorum. Bizde niye emaye bulmak bu kadar zor? Halbuki eskiden ne çok olurdu herkesin evinde. Kullanışlı, sağlıklı, uzun ömürlü ve son derece alçakgönüllü bir güzelliğe sahip bir malzeme.


Photos: Falcon Enamelware Facebook

10 comments:

Meyvelitepe said...

Mavi biyeliler bir derece de kırmızılardan hiiç görmedim, yazık:(
Emayeyi yalnızca biz mi seviyoruz, yoksa bütün kadınların gönlünü çalıyor da henüz emayeciler farkında değil anlamadım.

Evy said...

berry crumble! jummy!
harika gozukuyor
http://maffionista.blogspot.com/

pelinpembesi said...

şimdi seni keşfettim ve bayıldım..takipteyim..sevgiler!!

Kız kıza toplandık said...

anneannem ve rahmetli babaannem cok kullanirdi ama emaye kullanmak cok zahmetli bence. Bir yere carpinca sirri dusuyor ve bir kiymeti kalmiyor...cok dikkatli olmak lazim.

Berceste said...

Emayeleri bilmem ama icindeki yemekleri ben cok ozlemisim Alis :) Emayeyi de saglik acisindan arastirmam, sonra cumle kurmam lazim ;-) Zira kayinvalidemde cok vardir ve ben kullanma der dururum. Konuyu yeniden inceleme zamanidir!

Anonymous said...

WOW, this bake set is perfect! Amazing pictures, now I'm also in the mood for berry crumble.


Camila Faria

Karla | www.misskarla.com said...

oooooh i want berry crumble and toast for breakfast!! :):)

alis said...

Meyvelitepe - Yeterli talep olsaydı arz da olurdu diye düşünüyorum ;)

Evy - Kıtır yerlerine konulan tereyağı miktarını psikolojim kaldırabilseydi çoktan pişirmiştim :)

Buket - Hoşgeldin, sevgiler :)

Kız kıza toplandık - Evet sırı dökülünce paslanıyor, ona dikkat etmek gerek doğru. Ben teflon tencereyi sakarlıktan defalarca düşürerek yamultmuş bir insanım, emaye neyime :)

Berceste - Ben dökük ve paslı olmadıkça sağlıklı diye biliyorum, ama çok da iyi bilmiyorum doğrusu. Sen bir el at araştır da biz de bilgilenelim :)

Camila - I'm always in the mood for berry crumble:)

Miss Delirium - I've been craving some since I wrote this post, so yesterday instead of this I had crunchy muesli with strawberries, it helped :)

Müge Hestbaek said...

of çok geyik olucak ama şu postu okuyunca aklıma çocukken yaptığımız aptal ''Am I a tencere!'' espirisi geldi. Böyle bir çocukluk geçirdim ben Alis. Ondan bir tahta hala tam oturamadı. Anlıyor musun beni?

Unknown said...

Wow amazing post like the pics.tea party London