Thursday, June 18, 2009

153 Hayvan Ambulansı

{}
{}
Ne güzel bir haber bu! Barınak Gönüllüleri Derneği'ne teşekkürler!
{}
"İstanbul'da sokak hayvanları için ambulans hizmeti başladı. Nerede acil ambulansa ihtiyacı olan bir sokak hayvanı görürseniz ALO 153'Ü ARAYIN...
{}
İstanbul'un tamamına 24 saat boyunca hayvan ambulansı hizmeti götürüldüğü çalışmada kullanılan tam donanımlı ambulansta yoğun bakım ünitesi ve solunum cihazı da bulunuyor. İstanbulluların olası hayvan yaralanmaları durumunda ''Alo 153''ü arayarak hayvan ambulansını bölgeye çağırmaları gerekiyor. Ambulans hizmeti ücretsiz olarak veriliyor."
{}
Arabasız bir insan olarak trafikte bir hayvanın kaza geçirmesine şahit olmak en büyük kabuslarımdan biriydi. Şimdi o hayvancık şöförün insafına kalmayacak. Bu numarayı kaydedin!

25 comments:

Anonymous said...

güzel hoş da 153, alo zabıta değil miydi yahu?

ndns

Sagır Kedi said...

Bu konu hiç güvenli degil araştırılıyor:(((

The Sobbing Settee ... said...

Hi!
Although, I do not understand a word mention on your last post (my Turkish is pretty rusty ;-) I just wanted to say that I really love your blog!

All the best, Miranda

ella said...

eğer gerçekten hakkıyla hizmet vereceklerse, harika bir haber bu canım. araba kullanırken en çok korktuğum şey bir canlıya çarpmak. bence en korkuncu bu.

Güneşli Günler said...

Alis çok güzel bir haber verdin. Umarım tanıtımını yaptıkları kadar gerçekçi ve faydalı bir hizmet verebilirler. Teşekkürler haberdar ettiğin için.

alis said...

anon - Gazetede böyle yazıyordu, ben onların yalancısıyım.

Sağır kedi - Yorumun üzerine beklemedeyim. Umarım göründüğü gibi güzel bir hizmettir bu. Çok ihtiyaç var gerçekten.. Gerçi tek bir ambulans mı var, nasıl yetişiyor vs. dediğin gibi araştırmak gerek.

owl - Ben bir kere böyle bir kazaya şahit oldum ve gece olduğu ve ben yaya ve yabancı bir muhitte olduğum için hiçbirşey yapamadım. Hala gözümün önünden gitmiyor.

The sobbing settee- It was a local announcement so I didn't write it in English; word is out that a free animal ambulance in Istanbul will start working. Thank you very much for your kind words :)

Güneşligünler - Ben de öyle umuyorum, haberi okur okumaz heyecanlanıp yazdım, umduğumuz gibi olsun, ne olur..

babegazelle said...

müthiş bi haber bu inşallah sorunsuz hizmet ederler hemen yazıorum aklıma geç kalınmıştı bile bunun için

Sagır Kedi said...

Sevgili Alis;öyle yorum yazmamın sebebi yakın kaynaklardan(hatta acil mail yardımı bile var)Haziran'ın 12 sinde bir hanım Ambulansı aramış Avrupa yakasında bir barınağa bırakılan felçli hayvnanını AMBULANS
aracılığı ile Anadolu yakasındaki bir Veteriner kliniğine getirtmek istemiş aldığı cevap ise biz sadece kaza geçiren hayvanları taşıyoruz demişler:((Babamda bir zamanlar felç geçirdi röntgenlerin çekilmesi için başka hastaneye nakledilmesi gerekiyordu.Nasıl nakledildi tabii ki ABBULANSLA!!Yahu felçli hayvan "can" taşımıyor mu:((Kusura bakma ben en iyisi mi bloguma yazayım sen takipte kal.Gerçekleri söylemek istedim.Sevgiler

lale kunt said...

bence süper bişey bu. inşallah hakkıyla yaparlar.. ben de yazıcam bloğuma, haberdar ettiğin için teşekkürler Alis'cim...

Sanem said...

İyi bir haber daha! Layığıyla uygulanabilse ne güzel olur.

Sparrow said...

Hi!!

I am awarding you with the One Lovely Blog Award!! The "One Lovely Blog Award" was passed on to me by Chocolate Creative.
http://chocolatecreative.blogspot.com/

Now I'm passing it on to you because your blog is great!!

Rules to follow:

1. Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award, and his or her blog link.

2. Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered.

3. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

Sparrow

Anonymous said...

love dogs! its sad that they get hurt so much... :(

aslı'nın mutfağı said...

Müthiş! Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler!

Fifi Croissant said...

Merak ettiğiniz bazı şeyleri yanıtlayabilirim sanıyorum. Projeyi hazırlayan derneğin bir üyesiyim.

Bu ambulans her hayvana veya her sokak hayvanına hizmet veremiyor zira sadece bir tane var kendisinden. Masraflarını büyükşehir belediyesi karşılıyor. Elemanların maaşıdır, malzemedir, benzindir, hep onlardan. Sahipli hayvanlara ambulans hizmeti veren veteriner klinikleri her iki yakada da zaten var. Ücretsiz olan bu hizmet sadece trafik kazası geçirmiş sahipsiz hayvanlar için.

İdeal olan bu olmayabilir, ama imkanlar ancak ona elverdiğinden durum bu.

Çok derin bir mesele yok yani gerisinde. Sadece kaynak eksikliği. BGD'ye ulaşıp istediğiniz konuyu sorabilirsiniz, gayet şeffaf bir dernektir. Birbirinin kuyusunu kazan, sırf sidik yarışına girdi diye bir barınak dolusu hayvanı belediyeye kıydıran emekli pavyon kadınlarından oluşmayan bir dernektir, soru sorunca asabileşip saldırmazlar. Çekinmeyin diye söylüyorum...

alis said...

1 tanesi 0'dan çok daha iyi.. Bugün 1 taneyle başlar ama bir bakarız birkaç yıl sonra 5 olmuş, inşallah olur. Şimdilik ambulans on aramadan birine bile cevap verse bir köpecik kurtulmuş olur.

Bu habere sevinen yorumcular - İlginize teşekkürler, umarım hiçbirimiz üzücü kazalara tanık olmak zorunda kalmayız. Yine de ben numarayı ezberledim bile.

sağır kedi - Senin nasıl bir hayvan düşkünü olduğunu biliyorum, sanırım 1 tane ambulans olması demek acil, mesela kan kaybeden hayvanlara yetişebilmesi zor demek, o yüzden onlara öncelik veriyorlar anlaşılan. Aslında malesef normal insan ambulansları bile ücretsiz değil galiba :( Umarım tez zamanda diğer hayvancağızlara da yetişebilecek bir dolu ambulansımız olur.

Magissa - Dernek yürütmek nasıl sancılı bir iştir biliyorum, bir de üstelik hayvanlar gibi çoğu insanın umrunda bile olmayan bir konudaysa ufak bir ilerleme kaydetmek için bile deveye hendek atlatmak gerekiyordur herhalde. BGD'yi can-ı gönülden kutluyorum..

Sagır Kedi said...

alis,tez zamanda diger hayvanlara da ulaşabilecek birden fazla ambulans dilegin gerçek olsun.Benim yapacak yorumum kalmamıştır.

Anonymous said...

walla daha dün akşam bizim mahalledeki kedi köpeklerin saldırısına uğradı,o kadar kötüydüki öldü zannettik, hemen aklıma 153 geldi ve gece 4 te aradım, hiç arayan oldumu bilmiyorum ama önce bir şey çok güzel demeden önce arayın derim!!!! " 153 nolu numarada çıkan menüde hayvan ambulansı diye birşey bile yok!! beyaz masaya bağlandım ordaki adam başka bi numara verdi, ordan çıkan adam da başka bir numara verdi ve en sonunda çıkan yer " hanımefendi bu saatte ambulans yok burda öle bişi dedi kapattı" BU KADAR!!! üsküdar merkeze gelmiyorlarmış!!!! oysaki haberlerde ballandıra ballandıra anlattılar yok şöyle yok böyle, büyükşehirin bir hizmeti daha diye!!! hani nerde gerçekten ihtiyaç olduğunda?????

sabah kendim bu sefer baktım ki kedi HALA yaşıyor, üsküdar belediyesini aradım, araçları başka yerdeymiş bilmem ne, duyarlı bi vatandaşsanız kendiniz getirin dediler...ÜŞENMEDİM atladım taksiye kediyide mukavvaya koyup götürdüm, aşıları yapıldı yarası temizlendi, kırık çıkık bile yokmuş üstelik!! oysaki kendilerini hepimizden çok müslüman gören herşeye günahtır diyen insanlar onu öldü diye atacaklardı nerdeyse!!!! kesiyi aldık birde mahalledeki hayvanseverlerle yıkadık, uyuşukluğunun gitmesi için yatak yaptık şimdi iyi, içim de rahat!! O yüzden siz siz olun!! böyle reklamlara telefonlara inanmayın, deneyip görün ondan sonra takdir edin yapılanları!! ben sadece veterineri takdir ettim ,ilgilendiği için o kadar!!!!

Çikolatasever said...

Bu konuda Sagır Kedi ve Anonymous'a hak verdim.Bende geçtigimiz günlerde densizin biri arabayla yavru kangalın patisinin üzerinden geçti.Yavrudan gelen çıglıkla koştum tırnakları kırık ve ezikti.Hemen numarayı aradım son derece kaba ve ilgisiz bir kadın çıktı.Ne dediysem "hı..hı.." diyordu.Sonra da beni başka numaraya bagladı ne oldugunu sordular yardımımı yineledim direkt başka numaraya baglayıp meşgule aldılar.Yine aradım kimse çıkmadı.Bende yavruyu tuttugum gibi veterinere götürdüm sagolsun şimdi yavrucak bahçeli bir evde yaşıyor 153 HAYVAN AMBULASI'nın YARDIMI OLMADAN!!..Yazık olmuş yani işlerine gelince ilgileniyorlar işlerine gelmeyince ilgilenmiyorlar.Keyiflerine göre karar veriyorlar.

Hayvansever said...

"Kagithane 'de dun bir kedi tarfik kazasi gecirmis, yeriden kalkamiyor, ancak cirpiniyormus.
Haberi veren kisi 153 hayvan ambulansi dahil butun belediyeler defalarca aramasina ragmen bu saate kadar kimse gelip kedi ile ilgilenmemis.
O bolgede veteriner tanidigi olanlar kaza gecirmis kediye yonlendirebilirler mi?" diye bir haber geçiyor 153 Ambulans hiç ilgilenmedi bilgilerinize
haberi verenin tel.i 0212 320 09 69

Unknown said...

Her ihbara mukemmel bir zamanlama ile ulasilamayabilir zira Istanbul cok buyuk bir kent ve ayni anda biri Tuzla biri Buyukcekmece'den iki hatta uc ihbar gelebiliyor.

Arti adres tarifi konusunda da buyuk problem yasiyoruz, "x semtinde ana caddede solda" seklinde adres tarifiyle yapilan ihbarlar dogal olarak degerlendirilemiyor.

Bir de klinikten klinige hayvan nakli hikayesi var ki bu da cok dogal, otoyolda kanlar icinde yatan bir kopek ihbari geldiginde elbette tibbi gozetim altinda olan klinikteki felcli hayvandansa otoyoldakine oncelik verilecektir cunku bu Istanbul'da sadece "1 tane" olan ve ayda ortalama 200 ihbar gelen bir "ambulans".

Klinikten klinige nakil gibi diger seyler icin pet taksi gibi servisler kullanilabilir.

http://www.kalbimizsokaktaatiyor.org adresini ziyaret ederek soldaki menuden ihbarlari gorebilirsiniz.


Herkese sevgiler,
Yagmur Ozgur Guven
BGD

alis said...

BGD, yorum için teşekkürler.. Çalışmalarınızı çok, ama çok takdir ediyorum. Çok da uzak olmayan gelecekte, bazı taşlar yerine oturunca sitedeki tatlı bebelerden birini de evlat edinmeyi planlıyoruz.

Çaresizlik anında ambulansı arayarak yardım göremeyen arkadaşları da anlıyorum, ama gerçekten 1 ambulans kime, neye yetişsin. En azından böyle bir konsept ortaya atıldığı, böyle güzel bir fikir bir şekilde hayata geçirildiği için bile takdir etmek gerek. Uzun yolculuklar küçük adımlarla başlar. Bir küçük adım daha atılacak imkanlar ortaya çıkana kadar bize düşen siz buraya yorum yazan yardımsever iyi insanların yapmış olduğu gibi kendi imkanlarımızla zor durumdaki hayvanlara yardım etmeye çalışmak.

Unknown said...

Paylaşımlarınızı yakından takip ediyorum . Ucuz tatil yapmak isterseniz sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

Unknown said...

Paylaşımlarınızı yakından takip ediyorum . Ucuz tatil yapmak isterseniz sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

Anonymous said...

yolda gördüğüm bir yaralı kedi için 153ü aradım fakat saat 8 ile 16.30 arasında hizmet verdiklerini söyleyen bir bant kaydı çıktı ne demek bu diğer saatlerde hayvan yaralanamıyor mu veya yaralanan hayvan ölüme mi terkediliyor? ben o hayvanı yerden alıp veterinere götürebilecek kadar cesaretli değilim fakat genede duyarlı bir şekilde haber vermeyi istedim ama olumsuz sonuçlandı.

Furniture Rumah Terbaru said...

Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi