Tuesday, July 7, 2009

Vücut Yükü

Body Burden
{Türkçe yazı için aşağı ininiz}
{}
Ray Caesar, "Kitten"
{}
Everytime I work out, I come by a couple of idiots in the changing room who try to cover their stench with aerosol sprays. I mean hellllooooo we have a freaking hole in the ozone layer and global warming is kicking our ass, not to mention those sprays smell horrible and burn my throat.
{}
Anyway, I really want to share a link about body burden with you, and you absolutely must read it, especially if you have any children. Don't be lazy, it is extremely important for you to be informed about this issue. I read an article about body burden a while ago, it was about a British mother testing herself and her 1-year-old for toxic chemicals, and the results were shocking; the poor baby had so much more chemicals in his body than her mothers. Moms should also be informed about bottles and a chemical called BPA. And everyone who happens to like being alive vs. being dead must research the truth about Canola oil and GMO (genetically modified organism).
{}
~~
{}
Ne zaman spor yapsam mutlaka soyunma odasında bu devirde halen ter kokularını sprey deodorant kullanarak örtmeye çabalayan birkaç gerzekle karşılaşıyorum. Huuuuuu ozondaki delikten haberiniz yok mu, gırtlağımıza kadar küresel ısınmaya battık hiç mi duymadınız? Bırakın artık şu genzimi yakan aerosol spreyleri kullanmayı. Azıcık duyarlılık yahu!
{}
Ray Caesar, "Sisters"
{}
Neyse, sinirimi bir kenara bırakayım da size çok önemli bir bağlantı vereyim; Meyvelitepe'nin "Miras" adlı yazısı. Sitenizi kene için zehirletmeden, sivrisinek tabletini fişe takmadan, köşedeki örümceği spreyle öldürmeden, sandviçinizi plastik kaba koymadan, hatta sokağa çıkmadan önce bir okuyun, özellikle çocuğunuz varsa sakın okumamazlık etmeyin.
{}
Yazıda bahsi geçen makaleyi ben de okumuştum; İngiliz bir anne, kendisini ve 1 yaşındaki oğlunu vücutta biriken toksik kimyasallar için test ettiriyor ve sonuçlar 1 yaşındaki çocuğun 30 yaşlarındaki annesinden çok daha fazla zehirle yüklü olduğunu gösteriyordu.
{}
Biberon kullanan çocuğu olanlar Berceste'nin bu yazısını da mutlaka okumalı. Mutfakta Zen'de arayarak GDO (genetiği değiştirilmiş organizmalar), Kanola yağı ve diğer önemli konular üzerinde bilgi edinmenizi şayet canınızı seviyorsanız öneririm.
{}
Ray Caesar, "Castor"
{}
Ekleme: Bakın, mesela yani.

17 comments:

beauty comma said...

Ok I've read... =( Scary! I try to avoid perfume, particularly in detergents, to eat organic/ not prefabricated food plus buy clothes from organic cotton when possible. Other than that, I think we just have to try to be happy, do the things we like and not worry too much. I'm convinced that if we work on our mental health, it'll help our body to stay more healthy.

ella said...

Meyvelitepenin yazısını okudum ve gerçekten içim ürperdim. Kene ve diğer böceklerden korkup defalarca ilaçlattığımız bahçelerimiz aklıma geldi. Malesef bizim yazlıkta herkesin en büyük korkusu börtü böcek olduğu için iki kere ilaçlandı bile bahçeler. Birde ne düşünüyorum biliyor musun, bahçeli ev diye deliriyoruz ama sonra bahçelerin doğallığından korkup deli gibi ilaçlatıp, onları bahçe olmaktan çıkarıyoruz. Sonra kim sorarsa bahçeli evlerde oturuyoruz diyoruz. Ne ilginç..

alis said...

owl- Bizim sitede de millet kene korkusundan heryeri ilaçladı. Sümüklü böcekler için bile ayrı zehir koydular. Hatta siteden bir kadın bekçiden köpekler için de zehir koymasını istedi ve reddedildi (bu yasadışı). Biz kendi bölgemizin ilaçlanmasına izin vermedik. Evini dip köşe ilaçlatıp örümcek görmeyerek rahata erdiğini söyleyen, zehirin içinde oturan bir yığın insan var. İronik olan şu ki bütün bu tarım ilaçları bu kadar kontrolsüz ve yaygın olarak kullanılıyor olmasaydı bu "süper kene"ler de başımıza bela olmayacaktı. Millet çocukları çimlerde oynuyor diye çimleri ilaçlatıyor. Halbuki çocuğun yuttuğu kimyasalın haddi hesabı yok. Çocuk kırım kongo olmayacak belki, ama ileri yaşta kanser olacak. Bu ufak ufak zehirlerden maalesef damlaya damlaya göl oluyor. "Zehir"in adı "ilaç" olmuş.

Aydın, kültürlü, entellektüel geçiniyoruz, üniversite mezunuyuz ama bazılarının kar amaçlı oyunlarına geliyoruz.. Neler dönüyor haberimiz yok.. Çok küçük bir araştırma, hatta biraz mantık zehirin kimseye hayrı dokunmayacağını anlamaya yetiyor. Bence siz de bir daha asla ilaçlatmayın evinizi. Bizim evi karıncalar bastı, yüzlercesi dolap kapaklarını kapladı (arı kovanı gibi gözüküyordu, düşün). Şu an bir tane bile yok, 2 dk.'lık bir internet araştırması sonucu karabiberin karıncalarını kaçıracağını öğrendik çünkü. Bunun yerine kendimizi zehire de boğabilirdik. Herşeyin doğal bir çözümü var.

Trudi - Even penguins in the poles turned out to have body burdens. There is no escape from it. But it is our responsibility to inform people about this dangeriously ignorant over-use of pesticides and other chemicals. Companies put the well-being of our health and planet in stake, just for profit. A good example is canola oil. I try to eat natural too, but there are some terrifying sources of these chemicals that I didn't know about, but now will avoid. I completely agree that mental health, positivity and body health go hand in hand. Have you read Roald Dahl's book "The Twits"? It's a very funny story about how a negative attitude can turn you into a "twit" :)

alis said...

owlcum - Birşey daha söyleyeceğim, biz kendimiz öğrendikten sonra sitemizdeki insanları bilgilendirdik ama ona rağmen bu zehir sevdalarından vazgeçmiyorlar. Sitede ölü kuşlar bulunuyor, bunları da kuş gribi için teste gönderiyorlar. Halbuki onlar öldürüyorlar o kuşları! Diyeceğim o ki nato kafa nato mermer, çevrenizdekiler vazgeçmese bile siz kendi evinizin bulunduğu alanın ilaçlanmasına mani olun.

Amatör Gezgin'in Gezi Notları said...

Ben çocukken hiç duymazdık etraftan kanserden ölen birini. Şimdi ise nezle kadar yaygın olan bu hastalık bütün dünyanın belası ve sebebi de evimizde kullandığımız kimyasal maddeler, yediğimiz yiyecekler ve daha birçok şey maalesef...

alis said...

Boogie - Evet, hatta pencere çerçevelerimizde, duvarlarımızda, borularımızda, kullandığımız boyalarda da var bir sürü toksik madde. Kanser salgını var resmen! Çevreye, bitki-hayvan çeşitliliğine, doğanın dengesine zararları da cabası. Çok üzücü birşey daha var, eskiden köylerde ömrünü tereyağı yiyerek geçirip 110 yaşına gelmiş, UHT olmayan inek sütü içtikleri için 80 yaşında 3. dişleri çıkan ihtiyarların hikayelerini duyardık. Şimdi köylülerin ürünlerini bilinçsizce ilaçlamaları ve margarin gibi bir sürü şey yüzünden o ihtiyarların çocukları hakettiklerinden çok daha kısa yaşıyorlar. Bu çok iç parçalayıcı bir durum..

Sagır Kedi said...

Meyvelitepenin yazısını okuyamadım ama senin yazdıklarından az çok anladım.Bizim ev bahçeye ve agaçlara çok yakın oldugundan habire böcekler sinekler geliverir evimize hele yaz sıcaklarında dayanılmazdır.Artı birde kedilerim var pirelerden de çekiyorum.Bunlardan ne anlama geliyor ben ve ailem hatta kedilerim bile böcek ilaçlarından,pire ilaçlarından,kene ilaçlarından toksik maddeler soluyoruz hatta havadaki nemden vücudumuza da yapışıveriyor.Her ne kadar temiz tutmaya çalışsak da yine geliyor böcekler sinekler v.s.Sadece bunlar degil iyicene paranoyak oldum biliyor musun?Yedigim yemeklerden tut hayvanlar için hazırlanan yemeklere bile paranoyak yaklaşıyorum.Hayvanlar da dahil bize de ya hormonlu ya tarihi geçmiş yemekleri yeniymiş gibi satıyorlar bunlar bizleri mahveder anlayacagın..Yazardım ama çok yer kapladım:))

Aline said...

it is so horrible!!!

and these images are amazing!

muralimanohar said...

I quit buying canola oil so long ago that I had forgotten the exact explanation why, when people ask. Thanks for the reminder. :)

Anonymous said...

dehsete dustum... yani bunlarin cogu az-cok bildigimiz-duydugumuz seyler ama boyle insanin gozune sokulunca bir tuhaf oluyor..

alis said...

sağır kedi- Ben hayvanlarımıza o iç parazit aşılarını, frontline'ları verirken çok üzülüyorum aslında. Çoğu aşıyı ihtiyaç duyduklarından çok daha sık oluyorlar bizim güvenliğimiz için(ya da ilaç şirketleri para kazansın diye). Birçok veteriner(tabiki hepsi değil) malesef çok ahlaksız, önerilerini aldıkları paralar doğrultusunda yapıyorlar. Ne doğru ne yanlış öğrenemiyoruz. Bence o kuru mamalar tüm kötülüklerin anası. Bizim eski komşumuzun köpeği vejeteryan beslenip süt içerek 20 yaşına kadar sağlıklı yaşadı, en son hala hayattaydı. Hayvanlarda da kanser salgını var ve bence kuru mamalar, gereksiz aşılar bunun sorumlusu olabilir...

Hanako- I thought the creepy mutantness of the pictures fit the subject very well :)

muralimanohar - I'm going to stop using sunflower oil too(not that I used it much anyway). A reliable professor said that the Omega 6 in sunflower oil prevents our cells from absorbing the healthy Omega 3 acids in fish. From now on it will be mainly olive oil, and rarely butter for me..

salıncakta iki kişi- Gerçekten dehşet verici gerçekler bunlar. Beni en çok üzen birilerinin gözlerini para bürüyüp hepimizin bindiği dalı-gezegeni- kesiyor oluşları.

allımorlu said...

ticari cambazların,oyununa gelip herşeyi tüketen biz insanoğlu biryandanda dünya batıyor diye söylenip duruyoruz.artık silkinme vakti geldi geçiyor bile.
hormon yüklü sebze meyve yiyoruz,sonra birden abrakadarabra diyor bir sihirbaz ixsir çıkıveriyor,bizlerde aman aman ne güzel bizi de düşünüyorlar görüyormusun diye sevinçten havalara uçuyoruz.hayvanlar üstünde deney yapan kozmetikler için hiç biryerde (sağır kedi)hariç düşüncesini beyan edene,yada bilgi verene rastlamadım,hatta ixsir çıktı diye nerdeyse şıkıdım şkıdım oynayacak insanlar.şaşıyorum herşeyi kabul eder olmamıza...

beauty comma said...

Hello dear, thanks for the funny comment on my blog today =) I haven't read the book you're suggesting, but I think Roald Dahl is great - especially the kids' books. I get easily spooked, so I stay clear of his grown-up writing! But he's actually done a book about food, too - a mix of recipes and anecdotes.
Hope you're having a lovely summer and that you get to enjoy some time off from work!
Hugs,
Trudi

RobbieLee at Chickiedee said...

Ray Caeser is one of my all time favorite artists, next to Mark Ryden! They have such talent and their work is pure beauty!

hiromix said...

thanks for this informative post plus link. i must say i like the images you've posted as well. different. :)

couture dresses said...

They're so charming! Can't say if it's beautiful or ugly but they scare me a bit. Still I can't stop looking at them.

Furniture Rumah Terbaru said...

Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi