Monday, April 28, 2008

Witches' Kitchen

Cadıların Mutfağı
bosluk
Wicked Witch of the West
Batı'nın Kötü Cadısı
bosluk
This is one of those things I wish I had thought of. Instead, it was thought of by the brilliant Tord Boontje. Witches' Kitchen is designed by Studio Tord Boontje for Artecnica's "Design with Conscience" line. Artecnica uses eco-friendly materials and production methods, promoting manufacturing processes that are environmentally, socially, and economically sustainable. The designs are produced in developing countries by local artisans.
bosluk
İşte "keşke önce ben düşünseydim" dediğim şeylerden biri. Önce zaten hayran olduğum Tord Boontje'nin aklına gelmiş. "Cadıların Mutfağı" Studio Tord Boontje tarafından, Artecnica firmasının "Vicdan ile Tasarım" projesi için tasarlanmış. Bu projeye ait ürünlerin üretiminde çevreye zarar vermeyen materyaller ve üretim yöntemleri kullanılıyor, çevresel, toplumsal ve ekonomik açılardan "sürdürülebilir" dediğimiz üretim süreçleri teşvik ediliyor. Tasarımlar gelişmekte olan ülkelerdeki zanaatkarlar tarafından elde üretiliyor.
bosluk
bosluk
The pots are hand-made in Columbia with naturally black clay. They are embelished with textured leaves using a method that was developed by Artectica and the artisans involved. The lids of the pots double as serving bowls. Cook something dark and gooey in these, preferably with chunks of unidentified meat in it. Don't forget to let out a chilly laughter as you stir.
bosluk
Tencere ve güveçler Kolombiya'da doğada siyah olarak bulunan siyah kil ile, zanaatkarlar tarafından elde yapılıyorlar. Zanaatkarlar bu tasarımları üretirken kendi yüzyıllarca yıldır kullandıkları metodların yanısıra, kapları dokulu yaprak desenleri ile süslemek için Artecnica firması ile ortaklaşa yeni bir yöntem de geliştirmişler. Tencerelerin kapakları aynı zamanda servis kaseleri olarak kullanılabiliyor. Siz bunlarda koyu ve yapışkan birşeyler pişirin (mercimek??), içinde de tanımlanamaz et parçaları olsun. Karıştırırken ürpertici bir kahkaha atmayı da ihmal etmeyin.
bosluk
bosluk
The wood utensils are carved in Guatemala. They are made of locally sourced sustainable and reforested wood. The utensils include a wooden dagger, which would be an essential tool for a witch (for harvesting lizards' eyes, of course). A pair of salad tossers, shaped like a witch's hands, and also a variety of double ended forks/spoons.
bosluk
Bu ahşap araç-gereçler Guetemala'da elde oyulmuş. Yerel olarak elde edilmiş, "reforested" ahşaptan elde edilmişler. Bu da ne demek diye baktım, "reforested" ahşap, doğal orman örtüsüne zarar vermemek için ayrı (ve boş) bir alanda özel yetiştirilen ağaçlardan elde ediliyormuş. Cadıların Mutfağı'nın araç gereçleri arasında, bir cadının kertenkele gözü oymak vb. işler için mutlaka ihtiyaç duyduğu ahşap hançer de bulunmakta. Ayrıca salata karıştırmak için bir çift ahşap cadı eli, ve iki ucu da kullanılabilen ahşap servis çatal/kaşıkları da seride yer alıyor.
bosluk

bosluk
Witchy aprons & such kitchen clothing are hand-sewn in Brazil. The kitchen couture consist of fringed Witches’ Apron and Witches’ Glove potholder for women, and a patchwork Wizards’ Apron and Wizards’ Glove potholder for men. Dress for the occasion: add a pointy witch's hat as well.
bosluk
Cadı kılıklı mutfak tekstilleri de Brezilyalı kadınlar tarafından elde dikiliyor. Kadınlar için saçak saçak cadı önlüğü ve cadı eldiveni, erkekler içi ise yamalı büyücü önlüğü ve büyücü eldiveni yapmışlar. Siz eksiği sivri ve hafiften eğrilmiş bir cadı şapkasıyla tamamlayın.
bosluk

bosluk
Pictures above and info from Dezeen and Artecnica.
Yukarıdaki resim ve bilgiler Dezeen ve Artecnica'dan.
bosluk
Below, pictures of the range from Zona Tortona, Milan. Courtesy of Designboom:
bosluk
Aşağıdaki Milano Zona Tortona fuar alanından Artecnica standına ait resimler Designboom'dan:
bosluk
bosluk
bosluk

3 comments:

Ariel said...

I love the clawed hands

beste said...

ah iste aradigim tencereler cok hosmus yahu benim asagidaki gotik yemek duzenlemem de kullanilabilir zevkle:)
http://bestebonnard.blogspot.com/2008/11/gotik-len-trompette-de-la-mort.html

Furniture Rumah Terbaru said...

Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi