Friday, September 23, 2011

Love At First Sight

İlk Görüşte Aşk


This is a tiny studio apartment with only one room, a kitchen, a bathroom and a generous hallway. But Alvhem Makleri dressed it up so beautifully that it once again made me think too much room and stuff to make a place your own. In this listing I have found many ideas to copy for my own home, one of them being the rattan chest in the beautiful entryway seen above.

Bu minnacık stüdyo dairede yalnızca bir oda, mutfak, banyo ve cömert büyüklükte bir hol var. Fakat Alvhem Makleri burayı öyle güzel süslemiş ki bir defa daha bir mekanı kişiselleştirip güzelleştirmek için bol yer ve yığın yığın eşyaya ihtiyaç olmadığını görmüş oldum. Bu fotoğraflarda kendi evimde uygulayabileceğim bir sürü fikire rastladım, biri de yukardaki antrede görebileceğiniz hasır sandık.


The most exciting corner is this tiny workspace. It's modern but feminine, cozy but uncluttered.

Evin en heyecan verici noktası bu çalışma köşesi. Modern ama feminen, sıcacık ama döküntüsüz.


Looking into the main room from the hallway.

Holden ana odaya bakış.


The main room; it's a living room/bedroom/office! Can you believe it?

İşte evin yegane odası; hem salon, hem yatak odası hem de ofis! İnanabiliyor musunuz?



The folding shelf mounted on the balcony door is a wonderful idea.

Balkon kapısına monte edilmiş katlanan raf iyi bir fikir.
 

The "bedroom" corner. The wall lamp and the bedside table are beautiful. And for once we are not being led to believe electric wires do not exist.

"Yatak odası" köşesi. Aplik ve başucu sehpası çok güzel. Ayrıca ilk defa evlerde kablo diye birşey yokmuş numarası yapılmamış.



Yes, the cupboards are nothing fancy. But the rug, stool, gorgeous table and that espresso maker turned this into a very stylish kitchen. There's also a retro style fridge, if you want to see more see the original listing here.

Mutfak dolaplarının çekici bir tarafı yok. Ama o kilim, o güzelim masa, tabure ve espresso makinesi buraya tarz katmış. Mutfakta bir de retro bir buzdolabı vardı, eğer görmek isterseniz burada.

4 comments:

Noir said...

O yeşilliğe bakan balkon...
Huzur için bu kadar bir alan yeterli.

Berceste said...

O calisma masasinin cok benzeri su anda kullandigim :) Ama oyle feminen bir hali yok ne yazik ki :( Koca kazulet bir scanner, printer zimbirtisi kapliyor zaten yarisindan cogunu. Ben kalmisim bir kosecikte! Esas duvar kagidinin sadeligine bayildim ben, duvar kagidini hic sevmedigim halde.

Balkon kapisindaki o rafimsi seyin katlandigina emin misin? Katlansa da katlanmasa da cok seker :) Ciceklerimi koyabilirim en azindan :P Yesilikler icindeki konsantre balkona da bayildim. Pek cok kocaman balkondan daha seker, daha yesil, daha guzel.

alis said...

Berceste - Şanslısın valla, ben bayıldım o masaya. Ama bizde de mutfaktaki masanın çok benzeri var diye mutluyum gene de :) Printerlar, TV'ler, hoparlörler, spor aletleri bu kadar sevimsiz, kocaman olmasa... Bir eski tip daktilo, bir Vespa, Smeg buzdolabı şirinliğinde niye olamıyorlar değil mi? Kablolarına hiç girmiyorum bak :) Teknolojik aletlerle tanışmanın verdiği yabanilikle herşeyin üstüne dantel örtü atan teyzeleri anlar oldum, bazen benim de örtesim geliyor.

Duvar kağıdını ben de beğendim ama yıllarca aynı desene bakmak sıkar, çalışma masasının üzerine asılacak bir pano böyle bir kağıtla kaplansa benzer hava yakalanır gibime geliyor.

Rafın katlandığını yayınlamadığım şu resimden anladım:
http://bit.ly/nmU7dX

Berceste said...

Seni gidi Alis seni :) Demek bize gostermedin bu guzel balkonu! Kenarliklar yanlara, alt parca da yukari katlaniyor demek ki. Himm bu yuzunu gormek iyi oldu, guzel bir fikir olarak kayda gecti :) Sagol.
Dantel meselesine gelince, bir arkadasimin kayinvalidesi buzdolabinin icine bile yerlestiriyormus naylon dantel. Bunu duydugumda kopmustum! Diger yandan simdi ortu ortmek demode oldu ya, toz ala ala insanin cani cikiyor, ort bir masa ortusu, iki gunde bir silkele, olsun bitsin :) Onu da alt kat komsunun beynine silkeleme elbet! Degil mi ama...