Tuesday, September 27, 2011

Rosa


There is something very pink lurking in the corridor. It's whispering in my ear that the door really should have been pink.

Koridorda sinmiş saklanmakta olan pembe birşey var. Kulağıma o kapı aslında gerçekten pembe olmalıydı diye fısıldıyor.


Punchy pink above. I want to put a few colorful decorative cushions on my bed, currently it looks way too empty and bland. I like the pink hued mixed prints seen below. Do you use plenty of cushions on your bed? Is it really that big a pain to remove them every night?

Üstte; yüksek doz pembe. Yatağımın üzerine renkli birkaç yastık koymak istiyorum, şu anki hali fazla boş ve donuk geliyor. Aşağıdaki pembe tonlu karışık desenleri sevdim. Siz yatağınızın üzerinde dekoratif yastıklar kullanıyor musunuz? Onları her akşam yatmadan önce kaldırmak gerçekten dert oluyor mu?



Images 1 Louise Desosiers for Milk Magazine via Haute Design, 2 MiCasa, 3 BoligLiv via La Maison d'Anna G, 4 Susanna Vento

20 comments:

cafenoHut said...

Benim yatak odam küçücük, gerçi çok seviyorum ama şu 2. fotoğrafdaki gibi büyük pencereli kocaman yataklı bir odam olsaydı çokca dekoratif yastık kullanırdım. Hiç de zor olmazdı. Mutluluk kolay elde ediliyor diye kim söyledi hem:))

alis said...

cafenoHut - Benim yatak odam da küçük, ama yatağım kocaman ve odanın çoğunu kaplıyor, zaten odada başucuma geçici olarak sehpa niyetine koyduğum sandalye dışında eşya da yok. O yüzden iyice bomboş duruyor. Gerçi yastıkları her gece nereye koyacağım onu da bilmiyorum, belki de köşelerine minik birer parça dikip bir kancaya asmalı!

pelinpembesi said...

yatakta ki örgü battaniye çok güzelmiş.büyük bir yatak odam var , geniş olması iyi oluyor.

alis said...

Buket - Ben de örgü battaniyeyi sevdim. Bu kadar büyüğünü hazır bulmak zor olabilir ama koltuk şalı boyutlarında Ikea ve English Home'da görmüştüm. Aslında benim eski yatak odam evin en büyük odasıydı ama kışın ısınmıyor, bir de nedense aldığı ışık bana yuva hissi vermiyor, kasvetli geliyor diye değiştirdim :)

Berceste said...

Yastik evlenmeden onceki tek kisilik yatagimda bol miktarda vardi. Cok uykun varsa elinle siyiriyorsun yerde seni bekliyorlar. O dert degil ama sonra tek tek duzenli duzenli koyacagim takintisina sahipsen bencileyin, o zaman himmm demeye basliyorsun :) Yok onlari da atarim dersen, acayip keyifli. Abartmadan bir iki tane dene, ona gore karar ver derim :)

Yatak ortusunu nasil bir yun ve sisle ormusler cok merak ettim :) Dev adamlara gore bir orgu olmus :)

alis said...

Berceste - Yoo öyle bir takıntım yok, illa simetrik yerleştime kaygım da yok. Madem keyifli diyorsun ben şu işe tez zamanda kalkışayım :)

Yatak örtüsünü sanırım şuradaki adam boyu şişlerle örmüşlerdir :)
http://style-files.com/2006/12/09/christien-meindertmas-giant-knitwork/

Berceste said...

Kitap okurken cok keyifli oluyor ama sayiyi abartmamak gerek! Ikeanin cok guzel kustuyu yastiklari var. Sadece ic olarak da satiliyor. Onlara degisik degisik kiliflar bulup denemekte fayda var :P Benimkileri annem kapti, ikisini birden elinden kurtaramiyorum :P
Sisleri de iyi ki sormusum, ne guzel birsey ogrendim senden :) Yalniz o orguleri yapmadan once biraz kol kaslarini gelistirmek lazim :P Tesekkurler.

CARRIE said...

That oversize knit blanket is amaaaaaaziiiiing. It looks so cozy!

Anonymous said...

Yeah! PLEASE tell about that fantastic Cableknit blanky! Stunning! Can you tell where to get a pattern (to give my Sister-in-Law to make it for me!)
Any link, please? Or Google search term?
Thanks in advance =)

Müge Hestbaek said...

Alisçim;
Bu battaniye sahiden muhteşemmiş. Ancak bu tip yünlü battaniyelerin etrafa nasıl toz/hav yaydıklarını sıkıntıyla tecrübe ettiğimden çok beğensem bile yanlarına yanaşmıyorum. Yastık olayına gelince... Hayatım boyunca hep bol yastıklı bir yatak hayal etmiş, hiç bir zaman bunu uygulayamamışımdır. Uykulu halde yatmadan önce, yatağı toplayıp yatak örtüsü serdiğim için bile kendime kızıyorum. Bir de bol yastık olsa ne yaparım bilmem. Ama yok ben yengeç gibi sürünerek yatağa gitmiyorum diyorsan şahane.

Berceste said...

Muge, bir yanlislik olmali. Yun battaniyenin yaydiklarina dair. Tuhaf elyaflardan ya da tiftik gibi tuylu elyaftan yapilirsa haklisin. Ama halis yun ya da tuysuz akrilik elyaftan yapilirsa hic boyle bir sorun olmuyor! Zincir yun kabarmiyor vs vs... Yunun ozelligine bagli hersey.

Müge Hestbaek said...

Berceste;
Yüzde yüz yünlü bir battaniyem olmadı, haklı olabilirsin. Genelde aldıklarım %bilmemkaç yün, %bilmem kaç başka bişey olur. Bu yorumundan sonra bu tip bir batanniyeye bir şans daha vermeye karar verdim. Sağ ol. Ama tüysüz akriliğin tadı olmaz, onu almam.

alis said...

Anon - I think this is probably a pretty standard cable pattern, but knit with gigantic needles. Working with such thick yarn and needles must be a strenuous task:

http://style-files.com/2006/12/09/christien-meindertmas-giant-knitwork/

alis said...

Müge, Berceste - Aslında yatakta örgü battaniye insanın burnunu kaşındırabilir bence. İncecik makine örgüsü olmayan kazaklar, tekstil mağazaları beni çıldırtıyor mesela, herhalde tozlara ipliklere duyarlılığım var. Bir de sizin yorumlarınızdan aklıma şu geldi, böyle bir battaniye nasıl yıkanır? Çamaşır makinasına sığsa bile böyle örgü şeyleri, hele yünse elde yıkamak icap ediyor. Islanınca 1 ton çeker herhalde bu. Bence en iyisi pamuklu merserize kullanmak, hem tüysüz olur hem yıkanabilir. Ama bilmiyorum böyle kalını var mıdır?

Berceste said...
This comment has been removed by the author.
Berceste said...

Valla Alis Ingiltere'de soguklarda di di di yaptigim gunler aklima geliyor da... Iskoc battaniyem hayatimi kurtariyordu TV seyrederken. Sominenin yaninda oh ne guzeldi :) Sonra uyurken de yorgan yetmiyordu gene o soguklara(soguk da tamamen aliskanliga bagli birsey buna orada emin oldum!)Buyuk akrilik bir battaniyemiz vardi. Onsuz olmuyordu. Simdi Istanbul'da cok gerekmese de gene boyle elde bir battaniye ormek istiyorum elimdeki yunleri degerlendirmek adina. Oyle yikarken falan da cok buyuk sorun cikartacagina inansam, yapmazdim degil mi :) Kizima da ordugum battaniye eeeeeen cok kullandiklarimizdan oldu. Fotografini birara ekleyeyim bloga :) Korkmayin o kadar battaniyeden :) Eski yun battaniyeler simdi olsa... Azicik kasindirirdi, azicik agirdi ama superdi! Onun isittigi gibi isitamaz hicbir battaniye!

alis said...

Berceste - Ben Londra'daki turistik bir İskoç dükkanından battaniye boyutunda yün bir şal almıştım şu havalarda ona sarınıp geziyorum, zaten onların ekoselerine bayılıyorum. Şu an jeton düştü; evim kışın çok soğuk olduğu için koltukta sürekli örgü battaniye kullanıyorum, çok şapşalım nasıl aklımdan çıktı ki? Kaç kere de makinada yıkadım, neyse ki birşey olmamış :P Herhalde bu resimdeki koskoca örgüyü görünce kafama dank etmedi, aklım elde yıkarken illet eden krem rengi kazaklarıma gitti.

Berceste said...

Benim Iskoc battaniyesi buradan http://www.ewm.co.uk/Country-Shop/Country-Accessories/2012425/Product Senin sal da mi buradan :D

O magazayi pek severim :)

alis said...

Çok güzelmiş, battaniyelerin fiyatları oldukça uygun. Benimki buradan:

http://www.highlandstore.com/acatalog/Lambswool_Shawls.html

Fakat bendeki boy sitede yok, linktekiler İskoç insanı boyutu şal herhalde, 170x150 cm'i ben yatağıma yayarım şahsen :)

Berceste said...

Aslinda daha pahalli ama ara ara stoklara ve ellerinde kalan renklere gore indirime giriyorlar. Bu yolladigim da indirimli fiyati. O renkleri sahsen tercih etmem mesela, benimki gayet kirmizilisindan :P Gene de hic alinamayacak boyutta degil elbet fiyatlari.

Iskoc insani da o kadar iri yari mi yahu? :D
Neticede Iskocyalilar sayesinde yasasin yun battaniyeler diyoruz :P