Thursday, December 1, 2011

Subtle Christmas

İnceden Yılbaşı


I think the Christmas Spirit has paid a visit to this summer house in Rageleje, Denmark, and warmed it up for the fierce winter with subtle, tasteful decorations. See, if you're living in a house as white as snow with a wood burning stove and gorgeous red chairs, your tree doesn't even need decorations; just leave it bare.

Rageleje, Danimarka'daki bu yazlık evi belli ki Noel ruhu ziyaret etmiş, abartısız, zevk sahibi dokunuşlarla süsleyerek kara kışa hazırlamış. Kar beyazı bir evde, döküm soba ve güzeller güzeli kırmızı sandalyelerle yaşıyorsanız, yılbaşı ağacınızın süslenmeye ihtiyacı olmuyormuş sevgili okuyucu, çıplak bırakın gitsin.


A few evergreen branches here, a couple of pine cones there, and just the right amount of string lights and candles are all you need. I like the idea of having a very small, simple tree and complementing it by putting branches in vases and baskets in the other corners of the room.

İğneyapraklı dalları, kozalaklar, ve tam dozunda yılbaşı ışıkları ile mumlar Noel ruhunu eve davet etmek için yeterli. Yalın, küçük bir ağacı görsel olarak tamamlamak için vazolara ve sepetlere dallar koyarak evin farklı köşelerine yerleştirme fikrini sevdim.



Woodland animals dipped in white are beautiful all year round. You can buy plastic animals to easily paint them and use them on table decorations, shelves, or mantles. I've been intending to do that for a while now, still haven't gotten around to it.

Beyaz orman hayvanları heykelcikleri yılın her dönemi güzel. Plastik hayvan oyuncaklarından alarak kolayca beyaza boyayabilir, raflarda, sofralarda, şöminenizin üzerinde kullanabilirsiniz. Bunu yapmaya bir süredir niyetliyim ama başıma biblo mu çıkaracağım diye henüz kalkışamadım.


What a beautiful bedroom, and what a gorgeous mirror! I love how the exterior of the bedroom door is painted red. They have put up botanical prints all around the house, there is one in almost each photo.

Ne kadar sevimli bir yatak odası, ne kadar hoş bir ayna! Yatak odası kapısının dışı kırmızıya boyanmış. Evin her odasına botanik posterleri asmışlar, neredeyse tüm fotoğraflarda görülüyor.



Isn't the nursery just wonderful too? The rug, the wooden toys, the blue dresser... I don't think any kid would object to sleeping there, at least not those who were born to be stylish!

Çocuk odası da çok şeker değil mi? Kilim, tahta oyuncaklar, mavi şifonyer... Burada uyumaya hiçbir çocuğun itirazı olmazdı sanırım; en azından anasının karnından zevk sahibi doğanların!


All photos: Lantliv

12 comments:

Nihan said...

Her kelimesine katılıyorum...küçük köknar ağaçları...birkaç dal...yeni bir yıl için değil sadece...tüm yıl gözümün önünde olması beni mutlu ediyor..

alis said...

Nihan- Hem sonra o ıvır zıvır süsleri insan nereye kaldıracağını bilemiyor, durduukları yerde tozlanıyorlar değil mi? :) Süsün doğada çözüneni ne olur; dal olur, kozalak olur, yemiş olur :)

Berceste said...

Ben evin dogal materyallerle insa edilmis olmasina bayildim. Yer tahtalarinin uzerinde cila bile yok! Bana versinler o evi :)

Kentsel donusum deyip evimize de goz dikiyorlar zaten :( Ne yapacagiz bilmem. Sessiz kalma sira sana gelecek slogani vardi ya, iste gercek oluyor! Sulukule'de oyle bakakaldik. Sonra Tepebasi'nda bakakaldik. Sira bize geldi :(((

cafenoHut said...

İşte böyle geniş, ferah, yaşam alanının içinde olan mutfaklara tapıyorum. Tüm zamanımı o masa geçirebilirim. Hele o geniş pencereler...
Yatak odası ve iki tarafı farkı boyalı kapı ile muhteşem..
Ben de dayanamayıp bir tane almıştım şu plastik hayvanlardan (Zürafa) ama beyaza boyamak aklıma gelmemişti, ne iyi bir fikir.. Gerçi geyik daha güzelmiş..

Maja Rotovnik said...

ok, the house is amazing! All white <3 all the details are just perfect..red chairs, red doors, wood burning stove, and the decorations in just the right porportions...delighful!

Queen of Preen said...

ALIS!!!!!
I love all your ideas. I love this post. I will use these ideas in my new home. You are amazing :)

Ashlee

Müge Hestbaek said...

Alisçim ben bu postuna upuzun bir yorum bıraktım, gelmedi mi?

Müge Hestbaek said...

Belli ki gelmemiş, bir daha yazıyorum;

Ev şahane! Hayvancıklar da asla fazlalık değil. Bana göre Xmas süslemesi, evi ev yapar. Benim kapalı bir balkonum tamamen bu iş için kutularla dolu! :) Ayrıca hayvan oyuncakları beyaza boyama fikri çok mantıklı.

Anton'la, çocuğumuz olana kadar eve ağaç almama kararı almıştık, hala uyguluyoruz. Ama bir gün alınca asla boş bırakamam! Boş Noel ağacı uğursuzluk getirir yaw!

I believe in the magic of xmas :)

Janne said...

Lovely blog!
Adding you to my blogroll :)

Have a nice weekend!

CARRIE said...

I love the simplicity of their decorations. I tried to do an equally "minimalist" tree at my work office and everyone was wondering where the ornaments are!

Unknown said...

oh wow, this is perfect house! I like this whitish energy and deer on a table is so romantic. love it<3

Unknown said...

Nice post. I just go through your blog. really interesting. Thank you for sharing.


IT Services Company