Wednesday, February 4, 2009

Dilemma - Kararım

Dilemma - My Decision


{scroll down for English}

Yazdığım uzun yazıyı okumaya zaman ayırdığınız, hiç bir çıkarınız olmaksızın beni ilgilendiren bir konu üzerine kafa yorduğunuz, deneyimlerinizi, düşüncelerinizi paylaştığınız için ne kadar teşekkür etsem az. Yorumlar geldikçe anlatamayacağım derecede duygulandım ve bir blog yazıyor olmanın meyvelerini topladığımı ilk defa bu kadar yoğun olarak farkettim. Biraz yabani bir insan olduğum için kendimi bir yerlere, bir gruba ait hissetmekte hep zorlanmışımdır, sayenizde bu ufak blog yazarları/okurları topluluğunda bir yerim olduğunu hissettim :)

Yorumlarınız kararımı doğrudan etkiledi. Bazıları derhal uygulayabileceğim öneriler, bazıları bu ikilemi aştıktan sonra da uzun vadede bana faydası dokunacak öğütlerdi; hepsi benim için eşit derecede değerli düşüncelerdi. Sanırım için için herkesin bir ağızdan "Ayrıl oradan, keyfine bak, hayat güzel" demesini umuyordum, en mantıklısı olmasa da en cazip görünen bu seçeneği onaylamanızı istediğimden:) Yorumlarınızı yoğurup, hepsinden birşeyler almaya çalışarak bir değerlendirme yaptığımda vardığım sonuç: Sabırlı olmalıyım, motivasyonumu kaybetmemeliyim, 1 seneyi burada doldurmalı, ancak hedeften şaşmamalı ve 1 seneyi doldurduktan sonra daha fazla burada kalmamalıyım.

Bir de ne kadar inanırsınız bilmiyorum ama anneme telefonda "kesin kararlıyım, ayrılıyorum" dedikten 10 dakika sonra gelen zam bana sanki evrenin bir işareti gibi geldi. "Az daha dur, böylesi daha hayırlı" diyordu sanki. İşaretleri okumanın, sezgilerin önemine inanıyorum ben.

Sayılı gün çabuk geçer derler, ben 3 buçuk aydan geri sayıma başlıyorum şu an. Bundan sonra da terapiste, hayat koçuna ne hacet; kafam karıştığında bana yol gösteren böyle okuyucularım olduktan sonra sırtım yere gelmez. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum, kucaklıyorum.

I can't thank you enough for taking the time to read my previous post, putting your valuable thoughts into it, and sharing your precious experiences. I was very touched by the comments and got very emotional as I realised how you cared. I felt I was a part of the blogger community and feeling that I was collecting the fruits of blogging was priceless.

Thinking all of the comments as a whole, the message I got was that I must be patient, I must not lose my motivation, I should complete my year here, but I should not stay any longer than that and move on to something that can give me more experience in the area that I want to lead my career to.

I don't know if you believe it but there is also the case of signs. I think getting a raise 10 minutes after calling my mom to say "I am certainly quitting this week" is rather ironic, and it feels like the universe is trying to tell me to hold on just a little bit longer. I believe in the importance of intuition and keeping an eye open for messages of the universe.
So, I have 3 and a half months left here. Who needs a therapist or a life coach when I have got readers like this? Thank you all so much...

Art by Maggie Taylor.

Resimler; Maggie Taylor eserleri.

18 comments:

Aydan Atlayan Kedi said...

Sevgili Alis, kararsızlık hep bir yol ayrımında durmak ve hangisine gideceğine bir türlü karar verememek gibi gelir bana. Ve karar verip yollardan birinde yürümeye başladığında hayat daha da netleşir sanki. Bir karara varmana ve yola devam etmene sevindim. Şansın açık olsun ve yolunda istediklerini engelleyecek en ufak birşey olmasın. Çok çok sevgilerimle...

lale kunt said...

ben de merak ediyodum ne karar verdi diye, süper. şimdi için rahat o zaman. bir yılın dolana kadar geçecek süre için de sana bir tavsiyede bulunabilir miyim? bu zamanı kendini geliştirmek için kullan, üç buçuk ay sonra geri dönüp baktığında elinde şimdikinden daha fazla şey olursa iş bulman daha kolaylaşır..

sevgiler :)

ella said...

Karar verebilmene çok sevindim. Ve doğru bir karar verdiğine inanıyorum. Sana bol şans Aliscim.
Sayılı üçbuçuk ay çabuk geçer, Önüne çok daha güzel yolların açılması dileğiyle canım.

Malla said...

Canım Alis'im ben sadece dışardan baktım ve en doğru kararı kendin vermeni bekledim.Aslında benim düşüncem de bu verdiğin karar doğrultusundaydı.Aksi bir karar vermiş olsaydın o zaman devreye girecektim.Hakkında en hayırlısı bu olsun Seni çok seviyorum.

Yesim said...

Uc bucuk ay nedir ki, su gibi akip gececek bak goreceksin. Hele de yolun sonu bol isikli olunca.

Kucuk, ek bir tavsiye; yaptigin herseyi ama herseyi resimlemeyi unutma. Madem buyuk bir firma ve bu senin ilk isin olmasina ragmen sen yegane tasarimcisin orada, yaptigin her sey ileride cok onemli katkilarda bulunacaktir portfolyona.

Guzel gunler yakin.
Sevgiler.

Brajeshwari said...

Evrenin işaretlerini hep izle..Melekler vardır işin içinde :)
Sevgiler...

Anonymous said...

Ooops. You chose B! :-)

I think what I wrote on the last post holds true. You are very talented and you should dream big. Don't get too comfortable too long dear. You know you have a destiny to embrace.

Asortik Krep said...

En doğru kararı vermişsiniz..Tebrikler.
Bir türlü yazamadım ama aslında yazmak istediğim buydu.. yani bir seneye kadar orda kalmanız.

Anonymous said...

hayırlısı olsun ozaman aliscim:) bu arada ben sana kendimden örnek veren avukatım.
Şimdi yapman gerekeni sen hepimizden daha iyi bilirsin ama madem fikirlerimize önem veriyorsun ozaman sana ufak bir tavsiye; son 3 buçuk ayını en verimli bir şekilde geçir ve 1 senenin sonunda şuanki bilgi ve tecrübenle aynı seviyede kalma. yoksa şimdi ayrılmadığına pişman olabilirsin.
Ayrıca kendi çalışmalarını da burada bizlerle paylaşman bizi sevindirir.Baksana talepler gelmeye başladı bile:)
Son olarak da iç mimar bir arkadaşım var ve yüksek lisans yapmak istiyor,senin mesleğine belki çok yakın değil ama bilgin varsa önerebileceğin bir okul ve program var mı??

Kararının tekrardan hayırlı olması dileyiğle..

Sevgiler.

alis said...

Aydan Atlayan Kedi - Çok doğru bir benzetme, günlük hayattaki ufak kararsızlıklar bile saatler kaybettirebiliyor, zaman aktıkça durum daha da bulanıklaşıyor. Çok değil, 3 buçuk ay sonra yeni bir yol ayrımı beni bekleyecek. Desteğin ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, sevgiler...

uyuz cadicim- Doru söylüyorsun, 3 buçuk ay bile olsa zaman boşa akıp gitmemeli. Bir de yeni işverenlerden gelecek "Madem 1 yıl çalıştın orada, söyle bakalım ne yaptın?" sorusu var :)

owl- Çoook teşekkür ederim, senin de önünde güzel yollar, zevkli maceralar olsun dilerim :)

malla-Senin sezgilerine güveniyorum, anneannemden bu ailenin tüm kadınlarına olacakları sezme kabiliyetinin miras kaldığına inanıyorum çünkü.. Ben de seni çok seviyorum.

Calanon- Çok teşekkürler, resimlemeyi de aklımda tutacağım. Günlük hayatın hayhuyu içinde unutuveriyorum gerçekten. Sevgiler...

Brajeshwari- İzliyorum, bir gözüm yıldızlarda :) Sevgiler..

corine- These extra 3 and a half months of staying is only to make the already-spent 8 months more worthy. I don't indend to stay any longer, besides, I always have an urge to escape and explore new grounds, no matter what I do :) You are so sweet, thank you for believing on me :) Hugs...

Asortik Krep-Teşekkür ederim, kararımı doğrulamanız beni çok mutlu etti.. Sevgiler..

alis said...

Anonymous-Doğru söylüyorsun, kısa da olsa zaman zamandır ve geri gelmiyor. Desteğin, tecrüben için çok teşekkür ederim.

Yüksek lisans konusunda şunu söyleyebilirim ki ben buna başlarken zorlayıcı, düşünmeye sevkeden, alanımda ileri seviyede değerlendirmeler ve incelemeler yapma, topluma faydalı olacak projeler hazırlama gibi imkanlar sunan bir program hayal etmiştim. Karşılaştığım ise üniversitede okuduğum derslerin tarihi geçmiş özeti gibi oldu. Arkadaşının imkanı varsa yurtdışında iyi bir okulu tercih etmesini öneriyorum, hem burada öğrendiklerinden farklı şeyler öğrenebilmesi hem de dünyanın farklı yerlerinden gelmiş öğrencilerle paylaşım çok besleyici olduğu için. Yurtdışındaki okullarda burs alarak okumak da bir seçenek, mesela British Council düzenli olarak Türk öğrencilere burs veren kurumlardan biri. Bunun dışında Türkiye'de ITU'nun Endüstri Ürünleri Tasarımı yüksek lisans programında gerçekten güzel işler yapıyorlar, diplomamı geç teslim ettikleri için başvuramamıştım ve sonraki dönem şu an okuduğum okulu bırakıp oraya geçmediğim için çok pişmanım. ITU'nun normal bir iç mimarlık YL programı yok ama "İç Mimari Tasarım Uluslararası Yüksek Lisans Programı" diye çok ilginç birşey var, arkadaşın onu mutlaka araştırsın.
Adresi bu:
http://icmimarlik.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=5445

Bunlar dışında, iç mimarlık bölümünü güzel sanatlar enstitüleri bünyesinde barındıran, isim yapmış diğer devlet üniversitelerini bu alanda yüksek lisans için tavsiye edemeyeceğim. Bunları yalnızca "CV'me yazayım yeter" diyorsa, veya akademik kariyer yapmayı düşünüyorsa düşünsün çünkü başka bir getirisi gerçekten yok. Bu arada amacı gerçekten akademik kariyerse yurtdışındaki bazı okulları burada denk saymayabiliyorlar, üzerine bir de doktora yapacaksa bunu da mutlaka göz önünde bulundursun.

Arkadaşına iyi şanslar, sana sevgiler..

beauty comma said...

Dear Alis,
I read your previous post and I also thought that maybe finishing the 3-4 months sounded ok. Then you earn a little more money and you don't quit just after getting a raise. But then again, I don't know what it's actually like with the unsafe area and the working conditions. Would it be possible to talk to your nice boss about some of the issues you're having? Maybe she could fix your working conditions a bit?
I also wanted to let you know that James Merrell has updated his web page with lots and lots of new photos! I know you love his work, so there's some inspiration you don't have to research for... Enjoy! - and good luck with your work!
Hugs,
Trudi

Jane said...

I hope everything works out for you now

Check me out here : http://vintage-tea.blogspot.com/

x

Jen (MahaloFashion) said...

Things just changed for me at work too, my contract is up in a week, but now they have offered to hire me perm. I had a decision to make and I decided to stay, I'll stick it out for at least another year.
yes be patient, finish your year, but after that you need to move on and pursue your dreams.

textile Voltaire said...

I love this pictures!

alis said...

Trudi - My boss can't really do anything as she can't move the office, the neighbourhood is just horrible for several miles. Thanks for the heads up for the James Merrell photos, I do have a thing for him (which decor blogger doesn't?). Thanks so much for your support and comment, hugs!

kittenmasks said...

I'm glad you've decided to finish it out. Don't get too discouraged! I have about 3.5 months left, too. A part of me can't believe it's only 3.5 months; the other part is like, "OMG!! 3.5 more months?!?!?! Wahhhh, I can't make it!!"

We'll pull through. :)

Furniture Rumah Terbaru said...

Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi
Jati Pribumi