Wednesday, October 24, 2012

A Small Apartment

Küçük Bir Daire


I prefer large spaces with furniture and accessories placed sparsely, no rugs at all. But sometimes you have to make do with the space and stuff you got. Having less stuff is much more difficult to achieve than having more because of the letting go and self-restraint aspects. If you have got the stuff but not the space, you have to be smart about storage. Let's admit 4 door wardrobes or bookcases upon bookcases don't look so good. I think it's a better sight to look at when you can avoid huge, bulky furniture when you can and go for open shelving on top of a nice credenza or something. Nothing should be too matchy matchy though. Display what you can, hide what you must.

Az eşyalı büyük mekanları tercih ederim, tabii seçenek varsa. Aslında az eşyalı bir eve sahip olmak, çok eşyaya sahip olmaktan daha zor bir hedef. Ayrılmaya kıyabilmek, verebilmek, almamak için kendine mukayyet olmak kolay şeyler değil. Eğer eşyanız çok ama yeriniz kısıtlıysa depolama konusunda planlı olmak şart. Kabul edelim ki her odada bir sürü dolap veya kütüphane insanın üstüne üstüne geliyor. Bence hantal, kocaman depolama elemanlarından olabildiğince kaçınıp onun yerine alçak bir büfe üzerinde açık raflar gibi bir çözüm daha hoş görünüyor. Sergileyebildiğinizi sergileyip, gerisini saklayacak şekilde. Tabii takım yapmamak şartıyla. Kıyafette takım ayakkabı-çanta şu an ne kadar komik ve demode geliyorsa takım mobilyalar da artık öyle. Hatta o kadar uzun zamandır öyle ki yeni evlilerin bu devirde hala gidip takım mobilyalar aldıklarını görmesem yazmazdım bile.


I know they kind of look nice but I have said it before and I'll say it again, keeping old magazines is a waste of space. You are never going to look at them again and when you do, their content will no longer be relevant.

Fena görünmediklerini biliyorum ama daha önce de defalarca söylediğim gibi eski dergileri saklamak yer israfından başka bir şey değil. Bir daha açıp bakmayacaksınız, baktığınızda ise içerikleri bayatlamış olacak.



If you don't have enough room for a clothing rack, a wall-mounted bar fulfills the same purpose! I like this idea. I'm sure a very organized person would prepare what to wear for every weekday and hang it all in a row, outfit by outfit.

Ayaklı bir askı için yeriniz yoksa duvara monte bir bar da aynı işi görebilir! Bu fikri sevdim. İnsan planlı-programlı olsa hafta içi her gün giyeceği kıyafetleri önceden hazırlayıp böyle sıra halinde asar.

All photos from Bolaget.

6 comments:

New York Turca said...

Kucuk bir eve az esya almaya ve duzenli bi sekilde sigmaya calismak kadar zoru yok sanirim. Takim mobilya konusuna kesinlikle katiliyorum.

Mert said...

Blogunuzun içeriğinin yanında sevimli ve estetik hali de çok hoşuma gidiyor. Yazılarınızda imlaya dikkat etmeniz de çok sevindirici (Kendiminki gibi bir blog buldum nihayet!). Çok fazla dergi alan biri olarak onları ne atmaya kıyabiliyorum ne de saklayacak yer bulabiliyorum... Bu, çoğumuzun dertli olduğu bir konu sanırım!
Sevgilerimle! :)

alis said...

New York Turca - İnsanın çok kıyafeti, çulu, çeyizi yoksa ve ilk eviyse bir derece. Fakat daha büyük bir evden çıkıp daha ufak bir eve sığmaya çalışmak tam bir kabus :)

Mert - Teşekkür ederim :) Dergilerin büyük bir kısmı reklam ve işine yaramayacak şeylerse beğendiğin sayfaları maket bıçağıyla kesip bir klasörde saklayabilirsin aslında. Tabii dergilerinden ayrılmaya hazırsan :)

Unknown said...

Dergi, broşür, hediye paketi, konserve kutu...
Hiçbirini atamıyorum. Hep bir 'bu dursun ben birşey yaparım bununla' mantığı. Dolayısıyla 50 m2'lik ev, evden ziyade çöp kutusunu andırıyor.
Tedavi olmalıyım galiba :/

MONICA LIVAS said...

Çok güzel, dolu dolu bir blog. Böyle bir blogu bulduğuma ve en yeni takipçisi olduğuma seviniyorum. Siz de benim bloguma bir göz atarsanız çok mutlu olurum.

Sevgiler,
Monica.

chloe said...

tüm bunlar iyi güzel de kedili bir evde bu açık rafları, elbise raylarını hayal bile edemiyorum :(