Wednesday, December 22, 2010

Last Minute Decorations

Son Dakika Süslemeleri
{}
{}
You have probably already decorated your house beautifully and are excitedly awaiting Christmas. I thought these pictures would provide inspiration for your table setting and some last minute touches here and there. In the photo above, I love the red apples and unbloomed hyacinths in terracotta pots. Throw in some candles, and voila!
{}
Muhtemelen evlerinizi çoktan süslediniz ve yılbaşı planlarınızı yaptınız. Bu resimlerin yılbaşını evde yemek yiyecekler için masa düzeni ve son dakika dokunuşları için ilham kaynağı olabileceğini düşündüm. Yukardaki fotoğrafta toprak saksılar içinde kıpkırmızı elmalar ve açmamış sümbüller harika duruyor. Araya birkaç mum da eklediniz mi oldu bitti bile.
{}
{}
Mix in some glossy purples with classic reds and greens in a large glass service plate. Use your choice of red flowers and bits from your Christmas tree, or some European holly and yew branches. Add a few apples and a couple of small eggplants. A few walnuts or pine cones would also give some woody texture and warmth.
{}
Klasik kırmızı ve yeşil kombinasyonuna pırıl pırıl moru da ekleyebilirsiniz. Kendi tercihinize göre seçeceğiniz kırmızı çiçekleri, çoban püskülü, porsukağaçı ve köknar dallarıyla birlikte genişce cam bir servis tabağında düzenleyin. Birkaç kırmızı elma ve bir-iki bostan patlıcanını sapları gözükmeyecek şekilde aralara yerleştirin. Kozalak veya birkaç ceviz ile araya ahşap dokusu da katabilirseniz daha da sıcak bir görüntü oluşur.
{}
{}
I think it would be a crime to hide those vivid green stems. I love the thickness and freshness of the stems of bulbous flowers, they're best displayed in glass vases.
{}
Bu capcanlı yeşil sapları saklamak bir suç olurdu. Soğanlı çiçekler cam vazolarda sergilendiğinde kalın, taze sapları da göründüğünden daha güzel oluyor.
{}
{}
Gingerbread cookies tied to potted hyacinths with bakers twine. Is there anything jollier than baker's twine?
{}
Saksıda sümbüllere kırmızı-beyaz çizgili iplerle bağlanmış zencefilli kuabiyeler. Bu ipe yabancılar "fırıncı ipliği" diyorlar, bizdeki adı nedir acaba? 
{}
{}
If you have a beautiful blue table like this, of course you can keep the decorations to a minimum and just work it.
{}
Böyle şeker gibi mavi bir masanız varsa süslemeleri abartmadan masanın güzelliğinden istifade edebilirsiniz tabii.
{}
{} 
Not Christmas colors at all, but still very festive. Merry Christmas everybody, I wish you a wonderful time with your loved ones :)
{}
Yılbaşı renkleriyle alakası yok ama yine de o ruhu veriyor, değil mi? Mutlu noeller, herkese şimdiden iyi seneler, dilerim sevdiklerinizle harika bir yılbaşı geçirirsiniz :)
{}
1-5-6 Hus&Hem, 2-3-4 Livet Hemma

9 comments:

Nihan said...

harikaymış,
bizim sitede her yıl bu zamanlar mis kokulu limon çamlarına şekil veriyorlar ve buduyorlar. yeni uzamış yapraklar yerle bir oluyor ben de 2 yıldır onları alıp evde büyük vazolara koyuyorum.üzerine birkaç pırıltı ekliyorum. hatta canlı minik çam alacağım sanırım. tam senlik, görsen bayılırdın.:))))

Frangipan said...

These are some lush photographs, looks like you will be having a beautiful christmas!

hindiba said...

Bostan patlicani! Ne harika fikir! Bu yil okuduklarim arasinda en cok bunu sevdim :)

beste said...

ne guzel piril piril dogal evler bunlar, ben koyunc aoyle gozukmuyor bir turlu.Fotografin gucunu de yabana atmamak lazim:)favorim bir numara.

Anonymous said...

Ay valla gece gece çalışırken içim açıldı. Bu fikirleri hemen uygulamaya dökmek istiyorum. Yılbaşından önce sevgiliyle evde başbaşa yenecek (ve hatta birbirine hediye verilecek) bir akşam yemeğine böyle bir sofra yakışır.
Bu bloga bayılıyorum, zaten sana da bayılıyorum Alis! Bir de kaç zamandır aklımda, şunu diyeceğim. Hem İngilizce hem Türkçe blog yazan insanlar arasında dil bakımından senden daha iyisini görmedim. Tebrik ederim!

Berceste said...

Ilk fotografi cok sevdim ben. Icim ona isindi nedense :)

Dylana Suarez said...

Beautiful decorations!

Lovely blog!

xoxo,

colormenana.blogspot.com

Malla said...

hepsi çok güzel sana da bu kadar güzel bir yıl diliyorum Aliscim:)

alis said...

Bu yorumlara yeni post yapmadan oturup cevap yazmadığım için kendimden utanıyorum! Önce şunu bir içimden atayım...

Nihan - Ne güzel yapmışsın, o limon çamları evi de mis gibi kokutuyodur.

Frangipan - My apartment is on the verge of some renovations so I couldn't really decorate my home, I'm living it through the blog!

Evren - Zaten bu mevsimde patlıcandan olsa olsa yılbaşı süsü olur herhalde :)

Beste - Doğru söylüyorsun, öyle kamerayı doğrultup çekivermiyorlar, saatler süren uğraşın sonucunda bu kareler çıkıyor. Dergilerdeki güzel mankenlerle aynı oranda aldatıcı :)

Müge - Bu ara beni övgüye doyurdun vallahi :) Nasıl mutlu oldum anlatamam :)

Berceste - Karın etkisi olmasın? :)

Dylana - Thank you, you are so kind!

Malla - Cümlemize :)