Thursday, January 6, 2011

A Little Red, Not Too Much

Kararında Kırmızı
 {}
{}
The difficulty in finding coloured braid flex is ridiculous. I'm surely going to stock up when I come by some. It's not a new thing but as you can see above, red looks particularly good combined with other colours.
{}
Renkli örgü kaplama kablo bulmakta çektiğim zorluk gülünç seviyelere ulaştı. Ben bu şehirde ne için nerelere bakacağımı halen çözemedim. İnternetten yurtdışından getirtebileceğim birkaç yer buldum ama daha iyi bir öneriniz varsa beni çok mutlu edersiniz. Kırmızı kablo kullanmak yeni bir fikir değil ama yukarda görebileceğiniz gibi başka renklerin yanında harika duruyor.
{}
{}
Muuto E27 pendant proves it goes with neutral spaces as well. From the wonderful blog Mine Venners Hjem.
{}
Muuto E27 lamba, nötr renklerle de gayet güzel göründüğünü ispatlıyor.
{}
{}
Ikea Frosta stools dipped in Plastidip; a rubbery paint. These remind me of those leg warmer things that race horses wear. So pretty. I think the universe doesn't want me to get my hands on a can of Plastidip, God knows I might even consider stepping in a bucketful to get me some permanent shoes.
{}
Ikea Frosta tabureler Plastidip denen, lastikle kaplama etkisi yaratan bir boyaya batırılmış. Bunlar bana atların giydiği tozluk gibi şeyleri çağrıştırdı. Bir kutu Plastidip bir elime geçse bir leğene boşaltıp içinde dikilmek suretiyle kendime kalıcı ayakkabı bile yapabilirdim.
{}
{}
I have a Vico Magistretti Selene chair in reddish burgundy. I didn't know what to do with it until I saw this picture. I think it's going to make it's way to the kitchen very soon. On a side note, thanks to Anna from Door Sixteen, I'm dying to paint a wall, any wall black. Only question is which wall, which paint? We don't have Benjamin Moore here, if we did I'd go for Anna's choice "Soot".
{}
Bende eskiden kalma bordo renkli bir Vico Magistretti tasarımı Selene sandalye var. Hiç bir yere uyduramıyordum, sanırım yakın gelecekte kendini mutfakta bulacak. Ayrıca siyah duvar olayına ciddi ciddi meyletmekteyim. Tek sorun hangi duvar / hangi boya.
{}
Photos 1 Design*Sponge, 2 Mine Venners Hjem, 3 Martha Stewart via DIY or Die, 4 left Living Etc, right Designophy.

8 comments:

Meyvelitepe said...

Gerçekten sonunda "o" sandalye için hoş bir yer bulunmuş. Siyah, kara tahta boyasıyla olur belki, ama gel de sen bunu boya satanlara ve yapanlara anlat kolaysa.

Bu detaylar ilginç ve güzelmiş.

Anonymous said...

Alis,
geçenlerde Borsa söylüyordu, üzerine tebeşirle yazabildiğin siyah duvar boyaları varmış. Sanırım senin koyduğun resimdeki de öyle. İngiltere'de varmış sanırım, öyle bir şeyler diyordu.

alis said...

Meyvelitepe - "Burayı kara tahta boyasıyla boyayalım" diyince boyacının neden olmayacağına dair saymaya başlayacağı sebepleri hayal edebiliyorum.

Müge - Onları biliyorum, bir ara yabancı mutfaklarda bir duvarı veya kapıyı öyle boyama modası çıkmıştı, çok da güzel oluyordu. Yalnız galiba biraz yoğun, kaplayıcı bir boya. İngiltere'de olsam boya derdini çözmekle kalmayıp doya doya rengarenk kablolar da alırdım. Bu rengi gidip karıştırıcıda yaptırabilirim ama onun riski var, farklı ışıkta beklenmedik sonuçlar verebiliyor. "Tiramisu" kuzey güneşinde bildiğin gülkurusu olmuştu ondan biliyorum:) Küçük bir kutusu olacak ki duvara sürüp bakacaksın ama nerde... Yazının İngilizce kısmındaki son paragrafta linkini verdiğim kız herşeyini kendi boyuyor, fayansları kırıp kocası mozaik döşüyor, birlikte duvar kağıdı kaplıyorlar falan. Becerikliliğine imreniyorum doğrusu.

Padme said...

Az dozda kırmızı benim için de vazgeçilemez.Hani böyle ellerinde serpiştirmişsin gibi.
Renkli kablo problemi de en kötü ihtimalle akrilik boya ile boyanarak çözülebilir sanıyorum.

alis said...

lacrimosa - Boyanır boyanmasına ama böyle nasıl denir, iplikle kaplı gibi olanlar çok zarif duruyor. Bence de dozu önemli. Bir de bence kırmızı+beyaz fazla bayrak gibi oluyor, kremle, ahşapla çok yakışıyor.

Berceste said...

Avize ve aksami isi Sishane bolgesinin uzmanlik alani diye bilirim! Oralara baktin mi? Bir de ben cocukken makaraya 4 civi cakip orgu ordururdu babaannem, simdi cocuklar icin oyuncakcilarda bile satiliyor aynisi, onunla orup, kabloya gecirmen mumkun ;-) Yalniz guvenli olur mu bilmem!

Annemle babam son zamanlara kadar hep kendileri boya yapmislardir. Yagliboyasindan, duvar boyasina... Hangi firca nerede kullanilir detaylarindan, boya detaylarina bilirlerdi. Simdilerde o konuda annem kendisini emekliye ayirdi :) Sen deneyebilirsin ama boyaciya inat... Ingiltere'de bahsedilen siyah tahta boyasini mutfak duvarinda kullanmisti bir komsu, cocuklarina kara tahta olsun diye!

canterbury said...

İYİ GÜNLER

bahsettigin ürün plasti dip i buradan temin edebilirisin..

www.plasti-dip.com...

bakalım neler yaratıcaz..

alis said...

canterbury - süper link için teşekkür ederim! :)