Wednesday, April 6, 2011

Rust

Pas


Printed knitting for the warming weather.These knit-print textiles and wallpapers are by Chae Young Kim.

Isınmaya başlayacak havalara uyum sağlamak için örgü baskıları. Örgü desenli tekstil ve duvar kağıtları Chae Young Kim'e ait.


Simple white room, contrast created with the black bedspread, rust accents, Maija Louekari's print for Marimekko, AJ wall lamps.

Sade beyaz bir oda, siyah yatak örtüsü ile yaratılmış kontrast, pas rengi vurgular, Maija Louekari'nin Marimekko için tasarladığı desen, AJ aplik lambalar.


A wonderful porch. My two least favorite colors, orange and green, working great together. I have an urge to call this a breakfast room. Can you imagine having a room dedicated to having breakfast? Bliss!

Kapalı sundurma gibi bir oda. Genelde pek sevmediğim turuncu ve yeşil bir arada ne de güzel durmuş. Bu alana kahvaltı odası diyesim geliyor. Sırf kahvaltı etmek için ayrılmış bir alanınız olduğunu hayal edin, benim gibi kahvaltı keyfi bağımlıları için tam bir saadet unsuru olurdu.


Being exposed to them all my life I can't even look at kilims. But this entryway looks nice somehow. The beautiful coat hooks take the credit.

Kilim desenlerine doymuşluk ve bıkkınlık sebebiyle bakamıyorum bile. Ama bu antre hiç de fena değil. Askıların güzelliği yaramış buraya.

1 Chae Young Kim via Design Shimmer, 2 Bolaget via Bungalow 5, 3 via Convoy (who has great taste but never ever gives photo credit), 4 another tumblr with no credit whatsoever. I'm only posting these because my blog is strictly revenue-free and for completely personal use. I also ran everything through TinEye to no avail.

Edit:  Found out the last image is from Innerstadsspeciallisten, thanks to A Faded Palette; see the rest of the beautiful apartment there!

Bir düşünce;
Üstte kaynakları sıraladım ama son iki fotoğrafın gerçek kaynakları kayıp. Bir tek kare için fotoğrafçısından stilistine, set asistanlarına onlarca insan çalışıyor, para harcıyor. Bu fotoğraflardan geçiniyorlar. Kaynak belirtmemek blog dünyasında çok ayıp bir olaydır. Normalde suçtur. Fotoğrafçıyı, stilisti veya bu fotoğrafın çekilmesi için ödeme yapan dergi, tasarım stüdyosu vb. kurum fotoğrafın asıl hak sahibidir, belirtmek gerekir. Ayrıca kaynaklar okuyucunuzun da internette "sörf" yoluyla keşif yapmasına olanak sağlayarak blog'unuzu daha cazip kılar. Bu iki fotoğrafı yayınlamamdaki tek sebep blogumun tamamen reklamsız, gelirsiz, kişisel kullanımım için olması. Dikkatimi çeken şu ki Türk bloglarının da artık kaynakları link vererek belirmeyi öğrenmeleri gerekiyor. Yazının sonunda resime rastlanan blogun adını miniminnacık yazıp link'lememek kaynak belirtmek sayılmıyor. Başkalarına ait fotoğrafları kolajlamak da üstüne kendi ismimizi yazma hakkını bize vermiyor...

5 comments:

Defne Soysal said...

Yönetmen koltuklarına bayılırım. Bende iki tane var. Yazları açıkhava için rahat ve uzun oturmaya elverişli , beyazlıklarıyla huzur veren ve yıkama kolaylıkları sebebiyle müthiş bir tasarım. Fotoğraflar konusunda hassasiyetine katılıyorum. Suça ortak olmamak için bilinçlenmek gerekir. Teşekkürler uyarına.Ancak bu durumun bilinçlenme ile alakalı. Toplumun genelini buna dahil etmemekte bilinç gerektirir.Sevgiler

alis said...

Defne - Annem de bahçede yönetmen koltuğu kullanıyor, bence de öyleler, üstelik katlanıyorlar ve bu sayede kışın kaldırması da çok kolay! Normalde katlanan sandalyeler bir şekilde dengesiz ve rahatsız olur bunlar gerçekten dış mekan için idealler.

annie said...

i love that mariemekko print!

http://anmarkdesign.blogspot.com/

A faded palette said...
This comment has been removed by the author.
A faded palette said...

I just stumbled over your blog, and I love it! Image number 4 is from an apartment from a Swedish real estate agent. I did a post about it a few days ago on my blog, and there are also some photos from the same apartment. You can find the post here:

http://afadedpalette.blogspot.com/2011/04/gorgeous-one-bedroom-apartment.html