Thursday, October 20, 2011

Imaginary Bedroom Details

Hayali Yatak Odası Detayları


My bedroom might seem neglected with its empty black wall and enormous four poster bed (Ikea Edland) and nothing else, but in my mind I have decorated it at least a few dozen times. I am such a commitment-phobe that I haven't gone forth with any of the possible color schemes I have in my head. Well, grey is the destiny of indecisive people, and I think I will embrace my destiny. I mentioned before that I wanted a few throw cushions on my bed. I find the ones above very appealing.

Yatak odam bomboş siyah duvarı ve koskoca yatağı (Ikea Edland) ve içinde başka hiçbirşey olmamasıyla ihmal edilmiş gibi duruyor olabilir, ama aslında kafamda onlarca defa farklı farklı dekore ettim. Bağlanma korkum nedeniyle aklımdan geçen renk kombinasyonlarının hiçbirini uygulamaya dökmedim. Kararsız insanların alınyazısı gridir, alabildiğim tek karar alınyazımı kabullenmek. Daha önce yatağımın üzerine bir öbek yastık istediğimden bahsetmiştim. Yukardaki fotoğraftakileri son derece cazip buldum.


Here too the mix of different monochrome patterns and knits make a very cozy bed.

Burada da monokrom desenlerin ve örgülerin birleşimi yatağı sıcacık, davetkar yapıyor.


Did I mention my bed is enormous? When did everyone else's beds get so small? Because it took me months to find a large enough bedspread in Istanbul! I like lightweight ones as I like to wash often, that and the size issue meant I had to pick from the very limited options at Ikea. I finally have a very simple one in the same color as the one above, but I will not be able to sleep comfortably until I sew giant pom-poms around mine!

Yatağımın devasa olduğunu söylemiştim değil mi? Diğer herkesin yatakları ne ara küçüldü onu anlamadım. Yatağımın boyutu annemlerin evlendikleri zamanki yataklarıyla aynı, ama nedense benim yeterince büyük boyda bir pike bulmam aylar sürdü. Yatak örtüsü yerine pike tercih ediyorum çünkü üstümde ağırlık sevmiyorum ve her çarşaf değiştirdiğimde yatak örtüsünü de yıkıyorum. Yerli mağazalardakiler küçücüktü, yalnızca Ikea'da bulabildim, orada da seçenekler kısıtlı olduğu için üstteki resimdeki gibi krem rengi, sade birşey aldım. Etrafına kocaman ponponlar dikene kadar rahat uyuyamayacağım!

Photos 1 Homelife, 2 Sköna Hem, 3 Inspace via Desire to Inspire

4 comments:

Anonymous said...

Yastıklarla dolup taşan yatak ve kanepeler benim de hayalim ama hala gerçekleştirebilmiş değilim :) Küçük evlerde o biraz zor, yastıklar güzellikten çok dağınıklık oluyor sanki :)

alis said...

Evde tek başıma olduğum için bana arkadaş oluyorlar, kanepemi bir dolu yastıkla paylaşıyorum, pofidik pofidik oturuyorum :) Aslında o kadar dağılmıyor ama tabii herşey daima simetrik ve derli toplu olsun diyenlere göre değil, her kalktığında yastıkları düzelt, hizala zor iş.

Müge Hestbaek said...

Şu pon pon olayına bayıldım. Sahiden çok yapılası. :)

Berceste said...

O fotograftaki en carpici sey ponponlar zaten :) Eee tek renk mi, rengarenk mi olacak ponponlar?