Sunday, December 23, 2007

Owlylove

Baykuşlar. Var olan en tuhaf görünüşlü kuş. Kafasını 360 derece çeviriyor falan... Bütün kuşları severim ama diğer bütün kuşların tek bir "kuş ifadesi" varken baykuşların bir sürü yüz ifadesi var. Bilge, öfkeli, kötücül, ya da masum, bana öyle geliyor ki bu kuşun aklında hep düşünceler dolaşıyor. Mutlaka aşinasınızdır, Türkiye'de baykuşların "kötü haber" anlamına geldiğine dair bir batıl inanç var, yani kimsenin baykuş görmekten dolayı pek memnun olduğunu sanmıyorum. Yazık, çünkü izlemesi gerçekten ilginç hayvanlar bunlar, bana doğanın ne kadar kusursuz detaylarla bezeli olduğunu anımsatıyorlar. Aslında ben bu "kötü haber" inancını annem pencerenin dışında bir baykuş görüp de endişeden kendini kaybedene kadar bilmiyordum. Ama şimdi ailem bir kır evine taşındıklarından annem bu güzel kuşla daha sık karşılaşma olanağı buldu ve onları sevmeye başladı. Onun deyişiyle "ağaçtaki komşumuz baykuş çift" sayesinde.
Herneyse, ben bütün hayvanlara bayılan biri olarak baykuşları de hep sevmişimdir. İşte evinizi sıcak bir baykuş yuvasına çevirecek birkaç öneri...
bosluk
Owls. The weirdest looking birds ever. Can turn around it's head 360 degrees and all... I love all birds but while other birds just have one "bird face", owls have so many different expressions. Wise, angry, evil, or innocent, I always feel like there is something this bird is thinking.
You know I live in Turkey, and unfortunately here seeing an owl is considered a bad omen, just like seeing a black cat. So people are not particularly happy to see them. Pity, because they are so pretty to look at, and they make me appreciate the amazing details of nature. Actually I didn't know about this bad omen thing until my mom once saw an owl outside our window and totally freaked out. Now that my parents have moved to the country, she is more exposed to them, and even developed an interest in them, thanks to "the friendly neighbour owl couple in our tree" as she likes to put it.
Anyways, I have always loved them as I like any animal out there. Here are some picks to turn your home into a bird's nest.
bosluk

bosluk
Bu baykuş koleksiyonu Roost firması tarafından, ağaç kabuğu, kozalaklar, meşe palamutları ve tohum kabukları gibi doğal malzemelerle üretiliyor. Bazılarında gerçek tüyler var, ayakları ise telden. Çok gerçekçi görünüyorlar ve az önce bahsettiğim farklı surat ifadelerine kesinlikle sahipler.
bosluk
This owl collection by Roost is made using natural materials like tree bark, pine cones, acorns and seed pods. Some are trimmed with real feathers, and all have wire feet. They look incredibly realistic and they definitely have the different facial expressions I was talking about.
bosluk

bosluk
Porselen odun şeklinde vazoların baykuşlarınıza güzel bir ortam yaratacağı garanti. Üzerlerindeki mantarlar tek tek elle yerleştiriliyormuş. Ben bunları baykuşla veya baykuşsuz çok beğendim. Küçük bahçe cüceleri de çok yakışır bunlara. Vazolar, Roost.
bosluk
Porcelain log vases are sure to create a nice environment for your owls! Actually I love these vases with or without the owl. I adore them, and want a set. Gnomes would look cute with these too. Vases by Roost.
bosluk

bosluk
İşte başka bir aksesuar, baykuş mumlar. Kokulu değiller ama bence vanilya, kakao, yada sandal ağacı gibi kokularla daha sevimli olurlar. Mumlar, Roost.
bosluk
Here is another cute accessory, owl candles by Roost. They would be cuter if they were scented; vanilla, coca, or sandalwood.
bosluk

bosluk
Porselen beyaz baykuş lamba, Roost. Bu lamba yere veya kitaplarla dolu bir rafa konduğunda her odayı anında sevimlileştirir.
bosluk
Porcelain white owl lamp by Roost. I imagine this would charm up any room when placed on the floor or on the bookshelves.


bosluk
George Nelson'ın 1965'te tasarladığı, klasik haline gelen Zootimers serisinden, "Baykuş Omar" adlı bu saat, Vitra firması tarafından tekrar üretilmeye başlandı.
bosluk
This classic Zootimers Omar the Owl clock was designed in 1965 by George Nelson, now it is reissued by Vitra.
bosluk
bosluk
El yapımı tatil ruhlu kar baykuşları ile süslenmiş çelenk. Zarif, güzel, sevimli.
bosluk
Wreath with handmade festive snowy owls, it is cute, beautiful, elegant, wintery; made by londonmummy. Image via Flickr.
bosluk

bosluk
İpe dizilmiş el yapımı baykuşlar. Farklı farklı kareli kumaşlar bir arada çok hoş duruyor. Tembelliğime bir ara verip bunları yapmayı deneyebilirim...
bosluk
Handmade owl banner by icewerks . I love the different plaid fabrics used together, this is adorable, I might even move my lazy ass and try to make them.
bosluk
bosluk
bosluk
Yukarıda gösterdiğim el yapımı baykuşlarla aynı teknik ile yapılmış baykuş ordusu. Bunların farkı içlerinin doldurulmuş olması. Siz de bu yılbaşı hediye paketlerinizi bu sevimli baykuşlarla süslemek istiyorsanız, bunların yapımını anlatan resimler için buraya tıklayın.
bosluk
Army of owls by the inventor of the handmade owls shown above, moonstitches. You can see the tutorial for these little lovelies here. They are the stuffed version of the ones used for the banner.
bosluk
bosluk
bosluk
"Baykuş aşkı" baskı, Lorena Siminovich. Annemin bahsettiği baykuş çifti bu olmalı!
bosluk
Owl Love print by Lorena Siminovich. This must be the owl couple my mom was talking about!
bosluk
bosluk
Baykuş baskısı, Matte Stephens. Bu sanatçının güzel ilüstrasyonlarının çoğu baykuşlar üzerine. Diğer resimlerini görmek için buraya tıklayın. Bence farklı boyutlarda baykuş resimlerini duvara gruplayarak asmak çok tarz bir görüntü yaratır. Zaten bu tarz gruplamalar yapmak bu aralar çok moda, tek şartı ise aynı konuya dair resimleri bir arada kullanmak.
bosluk
Owl print by Matte Stephens. This artists has many owl prints, they are all fabulous. They would look beyond cute when grouped on the wall.
bosluk
bosluk
Bu baskı marmeecraft tarafından Etsy'de satılıyor. Etsy'i hala duymadıysanız kısaca açıklayayım, yetenekli insanların içerisinde kendileri ait bir sayfa oluşturarak çoğunlukla el yapımı işler, vintage, ya da tekleme orijinal ürünler sattığı bir site burası.
bosluk
Print by marmeecraft, available on Etsy. This artist has many cute prints with animals.



Son olarak, gerçekten, nasıl korkabilirsiniz ki bundan:

And finally, really, how can you be afraid of this :

Image via Flickr

Basıldın!
bosluk
Busted!
bosluk
bosluk
All products by Roost are available at Velocity. Prints by Matte Stephens and Lorena Siminovich, and products by George Nelson are also available in Velocity.

2 comments:

Asortik Krep said...

Baykuş,Türklerin aksine Almanlarda uğurlu bir hayvan.Altın takılarda özellikle kullanılan bir figür.
Kişiye ve eve uğur getirdiğine inanıyorlar..
Mimarsinan Üniversitesinin de simgesi olduğunu biliyorum :)

alis said...

Herhalde bizdeki kötü anlamının sebebi o biraz çatık kaşlı ifadesi :)