Monday, December 17, 2007

Deers, Antlers, and Branches

Geyikler, Boynuzlar ve Dallar
Ürkek bakışlı bu güzel hayvanları kötü kalpli avcılara kurban etmeden de onlara evlerimizde yer verebiliriz. Geyiklerin siluetleri, boynuzları 1-2 yıldır dekorasyonda çok moda. Henüz kimse de onlardan vazgeçmeye niyetli görünmüyor.
We can have these beautiful, timid animals in our homes without sacrificing them to the evil hunters. Deer silhouettes and antlers have been very trendy for the past 1-2 years, and no one seems to be bored of them yet.



Bu güzel tepsiler Ibride isimli bir markaya ait, aslında oldukça pahalılar ama ahşaptan yapıldıkları ve bir tepsi için fazla güzel oldukları için içimden onları tablo olarak kullanmak geliyor. Keşke Türkiye'de satılsa! O arada siz herkesin bir dönem fazla fazla gittiği ahşap boyama kurslarından öğrendiğiniz yöntemlerle oval tepsilere geyik resimlerini transfer edebilirsiniz.
Doe Tray and Deer Tray, Ibride.

These beautiful trays are by Ibride. They are kind of expensive but they are made of wood, and way too beautiful to just use as trays, so one might take pleasure in hanging them on the wall. Deer Tray and Doe Tray, available at Velocity. I came across these trays via Laissezfaire and Design*Sponge.


Hollandalı tasarımcı Tord Boontje'nin "Table Stories" adlı tabak takımı yabancı bloglarda bir hayli yer aldı. Bu takımda 5 farklı ürün çeşidi, her ürün çeşidinde de 4 farklı desen var. Dolayısıyla bu takımla masanızı donattığınızda 20 farklı desenle süslenmiş bir şölen sofrasıyla karşı karşıyasınız.

"Table Stories" tableware by Tord Boontje already got a lot of attention from fellow design blogs, but I couldn't make a post about deers and pass these. The items in this collection each have different drawings, so when you set up a table with them, you end up having 20 different drawings on your table. Available at Koo de Kir.


Table Stories tabaklarınızla donattığınız sofranızda servisi de alelade kaşıklarla yapacak haliniz yok tabii. Lake ahşap, geyik boynuzu şeklinde servis kaşıkları, Koo de Kir.
Lacquered salad serving set, Koo de Kir.

So you set up a beautiful table using your Table Stories tableware, you cannot serve with any regular serving set can you? This lovely lacquered salad serving set is available at Koo de Kir.



Bu lambayı çok beğendim, çünkü çok minimal bir tasarım olmasına karşın ilgi çekici ve sıcak bir etkisi var. Tasarım: Soleau Design.
I really like this lamp because it is minimal yet interesting, and brings the warmth of natural elements into your home. Forest and shade lamp, Soleau Design. Available at Velocity.



Geyik boynuzu palto askısı Erich Ginder tasarımı. Kapıdan girince bu görüntüyle karşılaşmak çok hoş olmalı!

Something nice to see when you walk into your home. Ghost Antler Coat Rack, Erich Ginder. Available at Velocity.



Güzelim geyiklere kıymayın, duvarlarınıza bu güzel yaratıklara övgü olarak bu ahşap geyik büstünü asın. Oyma ahşap geyik büstü, Roost.
No need to shoot the beautiful deer, hang this carved wood deerhead on your wall as a tribute to these lovely creatures. Design, Roost. Available at Velocity.


Geyikli tuzluk ve biberlik, Kikkerland. Yılbaşı sofranıza güzel bir dokunuş için...
Stag salt and pepper shakers, Kikkerland. A nice touch for a Christmas table. Available at Velocity.

Dal şeklinde takı askısı. Türkiye'de bu tasarımın satıldığı Urban Outfitters mağazaları yok, ama bol bol dal ve cila var! Dengede tutmak için dalın altındaki parça için taş kullanmanız tavsiye edilir.
Little birch jewelery stand, Urban Outfitters. Or pick up a branch, some varnish, and a block of stone to make one for yourself.


Geyik boynuzu şamdanlar, Roost.

Antler candle holders, Roost. Available at Velocity.



Bunun geyiklerle pek alakası yok, ama soğuk bir kış gününde evinizde çıtır çıtır yanan kamp ateşini hayal etmenize yardımı büyük.

Ok, not very relevant to deer, but it is great to imagine a crackling campfire in your home in a cold winter day. Campfire candle holder, Kikkerland. Available at Velocity.



Bütün bunlardan sonra doğaya ve geyiklere hala doyamadıysanız, bu güzeller güzeli geyik ailesini bahçenize koyun, camdan baktıkça içiniz açılsın. Bu geyikler parçalar halinde satılıyor, siz monte ediyorsunuz. Oyma ahşap geyik ailesi, Roost.

If you are still hungry for nature and deer after all of these, you might as well pick up this carved wood deer family and place them on your garden. Unlike many other countries, deers are not easy to come by in Turkey(where I live), so these would be very convenient for me if only they were available here! Carved wood deer family, Roost. Available at Velocity.

Bu arada, bu yazıda bolca yer vediğim "Roost" markasını Türkiye'ye getiren birisi çıkarsa ellerinden öpeceğim!

4 comments:

David said...

Some fabulous touches that I would love to have in my home - especially the candle holders and light,

blah said...

Dear alis - what a great post!! Interesting and great collection of images! I especially like the green oval picture in the first set of photos :-)
Happy Christmas!

alis said...

All things bright and david, thank you for commenting, I'm glad you enjoyed it :) Merry merry christmas :)

nerminn said...

merhaba, bir kaç aydır durmaksızın dekorasyonla ilgili bloglara bakmama rağmen sizinkini ancak bugün görebildim, tulip table sayesinde. sayfanızı çok beğendim. geyiklerle ilgili yazınızı görünce son aldığım saatin resmini yollamadan edemedim. http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=yneuNfpeH_nE4iBntwlQbQ
yazılarınızı merakla bekliyorum.