Tuesday, December 11, 2007

Designboom: Handled With Care Exhibition

Designboom Eylül ayında Designersblock aracılığıyla Londra'da "Handled with Care" adlı bir sergi düzenemişti. Bu sergiye 35 ülkeden 163 tasarımcı katılmış. Katılımcıların eserleri internette yayınlanıyor. Ben çoğuna gözattım, birçok orijinal tasarım vardı, ama bende sevgi uyandıranlar bunlar:

Designboom held an exhibition at London last September, works of participants can be seen at the Designboom website. There are many original works to choose from, but i managed to pick a few favorites.



Kaseler, Alice Mara, İngiltere. Sütlü mısır gevreğinizden karaya tırmanmaya çalışan minik insancıklar.

"Hanging People" bowls by Alice Mara, UK. Tiny people trying to climb ashore from your cereal.





Çay poşeti süzen kupa Aleksandra Gulajska, Polonya. Bu tasarım hemen ilgimi çekti çünkü üniversitedeyken bu çay poşeti sıkma olayına çözüm düşünüp dururduk. Aslında bunu düşünmem tuhaf, çünkü ben çay poşetini hiç çıkarmam, ailem ise bir bardakta 2 poşetle çay içiyor!

"Drip Drop" tea mug by Aleksandra Gulajska, Poland. We used to think solutions for squeezing tea bags when i was in college, so that's why this design caught my attention. However we would think of versions of spoons or single items, I don't think implementing it to the cup ever occured to me... Maybe that's because I'm too much into cute and beautiful, old school cups.




Kahve tabağının ortasındaki kabartma desen sayesinde, kayvenin dökülmesi normalde çirkin bir leke oluşturacakken harika bir görüntü ortaya çıkıyor.

What normally could be an ugly coffee stain, turns into a work of art.


Kahve tabağı Anny Oren, İsrail.

"Coffee Plate" by Anny Oren, Israel.


Macaristanlı Andras Rigler, eski bir uygarlık olan Etrurya'lıların (şu anki Toskana'da yer alıyormuş bu uygarlık) sanat eserlerinden esinlenmiş. Buzdolabına koymak ne kadar pratik olur bilemem, ama böyle sevimli şeylerde pratikliği fazla sorgulamamak lazım :)

"Retrusque" butter dish by Andras Rigler, Hungary. The designer was inspired by etruscan (an ancient civilization) art. This would make a nice centerpiece for a breakfast table.



E.T.'yi kim sevmez ki? Tasarım: Andras Rigler. Bu tasarım korunup da binyıllar sonra bir kazıda bulunsa...

"Etruscan Art Revisited", by the eternally lovely E.T., Andras Rigler.


Dokulu seramik bardaklar, Ernst Bakker, İngiltere.

"Spira Vessels", Ernst Bakker, UK. I like them because ceramic textures really appeal to me...

1 comment:

Valentina said...

wow, how funny stuff!!