Sunday, January 20, 2008

Dream Kitchen for the Dream House

Masal Ev İçin Rüya Mutfak

Annemle ben, ailemin inşaa etmekte oldukları kır evi için mutfak fikirleri arıyoruz. Arayışımız sırasında birçok harika güzellikte mutfak resmi bulduk, ve hepsi de beğendiğim bir öğeye sahip. Derken Country Living dergisinde sevimli bir çiftlik evine ait bu mutfakla karşılaştık, mutfağı ev sahibi çiftin dostu ve tasarımcı olan David T. Smith yapmış. İşte bu mutfak, içindeki
herşeyi çok beğendiğim yegane mutfak.
bosluk
Me and my mom have been looking for kitchen ideas for the country house my parents are building. We came by really beautiful kitchens, and there's that one thing I like about each of them. But we found this kitchen in Country Living, it belongs to a cute farm house, and the kitchen has been re-made by designer David T. Smith. Now this is one kitchen that I like
everything about.
bosluk
bosluk
Burada dikkatimi çeken, dolap kapaklarının aynı dokuda olmasına karşın 3 farklı renkteki kapağın bu mutfakta beraber kullanılması oldu; krem, bordo/kahve, ahşap. Setin rengi ahşap dolapla uyum içinde. Krem ve bordo dolaplar ise aynı kapağın farklı renkleri. Dolayısıyla karışık bir görüntü oluşmamış. Annem zaten böyle ahşap, kendinden çizgili beyaz dolap kapaklarında karar kılmıştı, şimdi belki onu bir renkle kombine edebiliriz. Set ise zaten ham görünümlü ahşaptan olacak. Bu arada romen rakamlı devasa bir saat için kesinlikle yer bırakacağız.
bosluk
They used 3 different colors of cupboards; cream, burgundy, wood. The wood cabinets are matching the countertops, and the cream and burgundy cabinets are 2 different colors of the same cabinet. So everything looks tied together. My mom had already decided on these cupboard doors in white, but now maybe we will throw in another color as well. We were going to have a rustic wood countertop, that hasn't changed. By the way we are definitely leaving some space for a huge wall clock with roman numerals.
bosluk

bosluk
Bu ev "Shaker" sandalyelere ihtiyacım olduğunu gösterdi bana; bunca zaman nasıl onlarsız yaşamışım! Bu arada "Shaker" mobilyaları Türkiye'de bilmeyenler için küçük bir dipnot: "Shaker"lar Amerika'da basit yaşamaya çalışan, kendilerini dünyevilikten, tüketimden uzak tutma felsefesine inanan bir toplummuş. Yaptıkları el işi mobilyalar da basit formlara sahip, zarif ama sağlam ahşap eşyalarmış. Bu mutfaktaki sandalyeye benzeyen sallanan sandalyelerine oturup sallanarak adeta meditasyon yaptıkları için onlara "Shakers(sallananlar)" deniyor, şu an onların tarzında üretilen mobilyalar da bu ismi alıyor.
bosluk
This house makes me realize that I NEED shaker chairs. How the hell have I been living without them?? It's ironic how I'm lusting after a piece of furniture that was originally designed by people who lived their life by rejecting mundane desires.
bosluk

bosluk
Kocaman lavabo. Annem zaten bu lavaboların seramik olanlarından Ikea'da gözüne kestirmişti.
bosluk
Big sink. My mom already had her heart set on the ceramic version of these at Ikea.
bosluk

bosluk
Ahşap set ve beyaz kapak kombinasyonuna yakından bakış.
bosluk
A close look on the wood countertop and white cabinet combo.
bosluk

bosluk
İkinci resimde sol köşede gözüken dolaba yakından bakış.
bosluk
A close up on the cupboards seen at the left corner of the kitchen in the second image.
bosluk

bosluk
İkinci resimde aradan görünen, mutfağın yanındaki yemek odası. Ah o sandalyeler! En iyisi bu mutfağı kopyalayıp yapıştırmak!
bosluk
The dining room next to the kitchen as seen on the second image. Those chairs! Can't I just copy+paste this kitchen to my house??
bosluk